Agents Rurals

Un agent fent tasques d'investigació

Un camió amb una roda punxada causa diferents focs a la Noguera que han afectat una superfície de 80 hectàrees

query_builder   24 juny 2021 18:03

event_note Nota de premsa

Un camió amb una roda punxada causa diferents focs a la Noguera que han afectat una superfície de 80 hectàrees

Un agent durant la investigació
Un agent durant la investigació

Dimecres 23 de juny a les 15.54h es va rebre l’avís de diversos focs a peu de carretera a l’alçada de Penelles. Al llarg de més de 20 quilòmetres lineals de les carreteres C-53 i C-26, es van anar localitzant diferents focus, fins que al terme municipal de Castelló de Farfanya els agents rurals van poder localitzar el vehicle causant d’aquests focs.

El camió, que transportava maquinària, hauria patit una punxada a la roda posterior, però va seguir circulant diversos quilòmetres generant fricció amb l’asfalt de la carretera i provocant guspires que haurien encès marges i camps propers a les carreteres. La roda, que es va despendre de l’eix, va sortir propulsada i ha estat localitzada pels agents rurals encarregats d’investigar les causes de l’incendi.

En total, aquest incendi ha afectat una superfície de 79,03 hectàrees, de les quals 74,56 ha són de terreny agrícola, 3,47 ha ho són de terreny forestal i 0,36 de sòl urbà. Ha afectat terreny de 4 municipis, tots ells de la comarca de la Noguera:

 

Balaguer

59,87 hectàrees

Castelló de Farfanya

8,37 hectàrees

Penelles

6,46 hectàrees

Bellcaire d’Urgell

4,33 hectàrees

També ha afectat 3,69 hectàrees de l’EIN Secans de la Noguera, un espai natural protegit integrat a la Xarxa Natura 2000 i que també es troba dins de les Zones d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA).

Fins a la zona s’hi van desplaçar 19 dotacions de Bombers de la Generalitat i 6 mitjans aeris del cos, així com també hi van tenir una ràpida actuació diferents dotacions del Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals (GEPIF) que es trobaven a la zona treballant en el dispositiu de prevenció de la campanya de la sega i que van poder apagar bona part dels conats abans que s’escapessin.

Els Agents Rurals han redactat atestat dels fets i s’han obert diligències al Jutjat de Balaguer.

2  

Imatges

Un agent durant les tasques d'investigació

Un agent durant les tasques d'investigació 1103

Un agent rural analitza el vehicle

Un agent rural analitza el vehicle 1580

1  

Fitxers adjunts

Plànol de la superfície afectada

Plànol de la superfície afectada
PDF | 7761