Igualtat i Feminismes

Nova web Orgullbenalt.cat.

El Govern llança una campanya per evidenciar els tòpics amb què han de conviure les persones LGBTI+

query_builder   25 juny 2021 18:19

event_note Nota de premsa

El Govern llança una campanya per evidenciar els tòpics amb què han de conviure les persones LGBTI+

  • L’inici de la campanya coincideix amb el Dia Internacional per l’alliberament LGBTI+, que se celebra el proper dilluns 28 de juny
Nova web Orgullbenalt.cat

Amb l’eslògan “A vells prejudicis, noves victòries”, el Govern ha llançat una campanya per posar en relleu els tòpics i les violències que pateixen en el seu entorn quotidià les persones LGBTI+. Les creativitats volen portar al ridícul aquestes situacions amb frases com “Si a la meva filla li agradés la geografia, l’acceptaria”, “A tu t’agrada la paella? No ho hagués dit mai!”, “Però estàs segura que no ets dentista?”; “No passa res per ser miop, però tampoc cal anar pregonant-ho”; “Jo ho respecto, eh? Si tinc un amic professor”; “Quin era el teu nom abans de tatuar-te?”; “Quan li vas explicar a la teva família que t’agradava el manga?”, o “Com us ho feu al llit les traductores?”.

L’objectiu principal de la campanya, la primera que porta a terme el Departament d’Igualtat i Feminismes, és fer pedagogia i que la ciutadania empatitzi amb les persones LGBTI+ que han de conviure amb aquests prejudicis. La posada en marxa coincideix amb el Dia Internacional per l’alliberament LGBTI+, que se celebra el proper dilluns 28 de juny.

Amb motiu de la campanya, que tindrà l’etiqueta #orgullbenalt, també s’ha creat el web orgullbenalt.cat des d’on es poden descarregar baners i peces en diferents formats per a les xarxes socials, per a tothom que vulgui sumar-s’hi i fer-ne difusió. També incorpora la campanya “Els Cims pels drets LGBTI” que consisteix en penjar les banderes LGBTI als llocs més emblemàtics de cada població.

La plataforma, a més, recull el manifest amb motiu del Dia per a l’alliberament LGBTI+, aprovat per la reunió del Consell Executiu del passat 15 de juny i treballat prèviament amb el Consell Nacional LGTBI. També s’hi pot trobar un resum de les accions que s’han fet en els darrers anys en clau de drets i polítiques LGTBI+ del Govern així com un mapa amb el punts SAI (Serveis d’Atenció Integral LGBTI) de tot Catalunya. Es tracta d’una xarxa basada en un servei integral, de qualitat i de proximitat adreçat a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.