Interior

Foto

El conseller Elena visita el Centre de Coordinació encarregat de la seguretat del Mobile World Congress

query_builder   29 juny 2021 16:13

event_note Nota de premsa

El conseller Elena visita el Centre de Coordinació encarregat de la seguretat del Mobile World Congress

  • Els Mossos d’Esquadra han dissenyat novament el Pla Director de Seguretat del certamen
  • Els assistents disposen de dues Police Station on denunciar fets delictius, una a l’interior del recinte i l’altra a l’Aeroport de Barcelona
Foto

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha visitat aquesta tarda el Centre de Coordinació (CECOR) ubicat a l’interior del recinte del Mobile World Congress i encarregat de garantir la seguretat durant el certamen. Després de l’aturada forçosa a causa de la COVID-19, la policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra ha reprès la gestió de la seguretat durant el certamen, que enguany preveu una assistència d’uns 35.000 assistents.

El CECOR, format pels diferents cossos de seguretat, d’emergències i els principals operadors de transport públic, està ubicat a l'interior del recinte firal i permet atendre, rebre i gestionar tots els requeriments de seguretat i mobilitat relacionats amb el dispositiu del MWC. En total, durant els quatre dies de durada del certamen, s’activaran un total de 2.086 efectius policials que treballaran en col·laboració i de manera coordinada per vetllar per la seguretat del congrés. Un any més, la Unitat Central de Vehicles No Tripulats dels Mossos d’Esquadra s’incorpora al dispositiu de seguretat per controlar des de l’aire les immediacions del recinte de la Fira.

El pla director de seguretat contempla també dispositius preventius i patrullatges de paisà i uniformats al recinte Fira Gran Via i les zones adjacents, a més de patrullatge de les unitats de seguretat ciutadana a la resta de llocs emblemàtics i cèntrics de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. També s’ha contemplat la interlocució amb el Gremi d'Hotels de Barcelona, el sector de la restauració de Fira Gran Via i dels centres comercials propers per tal orientar i informar de les mesures d'autoprotecció adreçades a visitants i congressistes.

 

Dues Police Station per denunciar incidències

Els congressistes disposaran, a més, de dues oficines de denúncies, Police Station, ubicades en el mateix aeroport de Barcelona i a l’interior del recinte firal, des d’on es podrà denunciar qualsevol incidència. A més, es posa a disposició el telèfon d’assistència al congressista on poden consultar qualsevol dubte o sol·licitar serveis d’emergències.

En aquesta edició del MWC, ateses les actuals circumstàncies relacionades amb la pandèmia, es prioritzaran les accions denominades contactless, evitant en tot allò que sigui possible el contacte físic entre assistents.