Empresa i Treball

.

MODA

080 Barcelona Fashion se celebrarà en format digital a finals d'octubre i tindrà com a escenari l'Espai XC, obra de l'escultor català Xavier Corberó

query_builder   1 juliol 2021 11:01

event_note Nota de premsa

MODA

080 Barcelona Fashion se celebrarà en format digital a finals d'octubre i tindrà com a escenari l'Espai XC, obra de l'escultor català Xavier Corberó

.
  • El certamen de moda impulsat pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, se celebrarà la setmana del 25 d’octubre i tornarà a apostar pel format 100% digital 
  • La 28a edició de 080 Barcelona Fashion tindrà com a escenari l’espai de l’escultor català i de renom internacional Xavier Corberó, a Esplugues de Llobregat. La impressionant construcció de 4.500 metres quadrats reflexa a la perfecció l'esperit i intenció de l’artista, la integració de l’art a la natura i la creació espais poètics i màgics.
  • Ja s’ha obert el termini adreçat a dissenyadors i marques de moda per participar en aquesta propera edició. Les candidatures es podran presentar fins el 13 de juliol de forma telemàtica

 

La propera edició de 080 Barcelona Fashion —plataforma de moda que impulsa el Departament d’Empresa i Treball, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM)— se celebrarà la setmana del 25 d’octubre.

En aquesta nova edició, l’organització torna a apostar pel format 100% digital, amb l’emissió de continguts de moda en streaming al llarg de la setmana a través del canal 080TV, obrint l’esdeveniment a tots els públics, que podran seguir les presentacions de les col·leccions des d’un frontrow virtual. 

Amb la voluntat de posar en valor escenaris excepcionals, la 28a edició de 080 Barcelona Fashion se celebrarà en un espai inèdit, l’Espai XC, obra de l’escultor català de renom internacional, Xavier Corberó. Es tracta d’un espectacular projecte de formes i volums als que va dedicar els seus darrers anys. Tot el conjunt d’habitatges i el mateix carrer Montserrat d’Esplugues de Llobregat, van ser rehabilitats o creats per l’artista des del 1968, on han estat convidats nombrosos artistes nacionals i internacionals. La impressionant construcció de 4.500 metres quadrats reflexa a la perfecció l'esperit i intenció de l’artista, la integració de l’art a la natura i la creació espais poètics i màgics.

imatge de l'espai XC
imatge de l'espai XC

Al llarg de la seva trajectòria, l’escultor Xavier Corberó (1935-2017) va exposar a diversos països europeus, als Estats Units i al Japó, i algunes de les seves obres es poden veure al MOMA (NYC), a l’Stedelijk Museu d’Amsterdam o al Victoria and Albert Museum de Londres. També va destacar per la seva participació en els Jocs Olímpics de Barcelona, dissenyant les medalles olímpiques, entre d’altres. El 1992, va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat  de Catalunya.

El Departament d’Empresa i Treball, a través del CCAM, impulsa 080 Barcelona Fashion, que representa la plataforma de moda de Catalunya de referència al sud d’Europa. Amb dues edicions l’any, és un esdeveniment plenament compromès amb la innovació, la creativitat i la sostenibilitat.

Una plataforma de moda oberta, plural, multidisciplinar i internacional que, a través de la diversitat dels creadors i marques de moda que hi participen, projecta a nivell global la nostra indústria i creativitat, i converteix Barcelona en un pol de talent i creativitat. Així mateix, 080 Barcelona Fashion vol contribuir a potenciar la cultura de la moda i la seva vinculació amb el camp de les indústries culturals i creatives i acostar la moda a tots els públics.

Obert el termini de participació per a dissenyadors i marques de moda

El CCAM ja ha obert la convocatòria per participar en la propera edició. Els dissenyadors i marques de moda interessades poden presentar les seves candidatures fins al proper 13 de juliol, de forma telemàtica. Més info aquí.

 

Segueix-nos a les xarxes socials___________________________

 

Facebook CCAM: https://www.facebook.com/ccamcat/

Twitter CCAM: https://twitter.com/ccamcat

Facebook 080 Barcelona Fashion: https://www.facebook.com/080BcnFashion

Twitter 080 Barcelona Fashion: https://twitter.com/080_bcn_fashion 

Instagram 080 Barcelona Fashion: https://www.instagram.com/080bcnfashion/

Twitter: @empresacat

2  

Imatges

Imatge de l'espai XC

Imatge de l'espai XC 1870

Imatge de l'espai XC_2

Imatge de l'espai XC_2 1438