Empresa i Treball

La Inspecció de Treball de Catalunya (ITC) sanciona amb 180.000 euros per una infracció molt greu a IQOXE per l'explosió que va causar la mort de tres persones a Tarragona

query_builder   2 juliol 2021 09:30

event_note Nota de premsa

La Inspecció de Treball de Catalunya (ITC) sanciona amb 180.000 euros per una infracció molt greu a IQOXE per l'explosió que va causar la mort de tres persones a Tarragona

  • La investigació de la ITC determina la responsabilitat de l’empresa  en els fets ocorreguts a la factoria de La Canonja i constata la gravetat de la infracció pels diversos incompliments preventius de seguretat i salut laboral durant el procés de producció de la substància MPEG 500

 

  • La proposta de sanció va acompanyada d’una altra proposta, la de  recàrrec de prestacions a la Seguretat Social de les persones treballadores afectades per la falta de mesures de seguretat i salut laboral que van patir l’accident

La Inspecció de Treball de Catalunya (ITC) ha proposat una sanció de 180.000 euros a l’empresa IQOXE per una infracció molt greu per l’explosió en què van morir tres persones (dos treballadors de la planta de La Canonja i un veí de Tarragona) i quatre en van resultat ferides durant el procés de producció de la substància MPEG 500.

 

L’accident laboral es va produir el 14 de gener de 2020 a la planta que IQOXE té a La Canonja (Tarragona) com a conseqüència de l’explosió d’un reactor de la factoria, dedicada a la producció d’òxid d’etilè, glícoles i derivats d’etilè i propilè.

 

La proposta de sanció, basada en la gravetat de la infracció, és el resultat final d’una exhaustiva investigació i l’anàlisi de documentació molt complexa per part de la Inspecció de Treball de Catalunya.

 

Cal afegir-hi que, prèviament, la ITC va tramitar un acte d’infracció per obstrucció contra l’empresa IQOXE per les contínues dilacions en el lliurament de la documentació requerida per la ITC i els obstacles posats en el curs de les actuacions.

 

La investigació de la ITC ha determinat la responsabilitat de l’empresa  en els fets ocorreguts i ha constatat una infracció molt greu per diversos incompliments preventius de seguretat i salut laboral durant el procés de producció de la substància MPEG 500.

 

Un cop fetes les comprovacions oportunes i constatada la gravetat dels fets, la ITC ha aixecat una acta d’infracció amb una proposta de sanció de 180.00 euros.

 

A més, paral·lelament a la proposta de sanció per una infracció molt greu, s’acompanya la proposta de recàrrec de prestacions a la Seguretat Social de les persones treballadores afectades per la falta de mesures de seguretat i salut laboral que van patir l’accident.

 

Finalment, la ITC comunicarà les actuacions a l’Autoritat Laboral, i a la instància judicial penal coneixedora de la causa amb la qual ha col·laborat i seguirà col·laborant si es requereix.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia