Empresa i Treball

El conseller Torrent en la inauguració

ECONOMIA SOCIAL I COOPERATIVES

Conseller Torrent: "El cooperativisme és clau per afrontar els reptes del canvi de model productiu que volem impulsar"

query_builder   2 juliol 2021 16:35

event_note Nota de premsa

ECONOMIA SOCIAL I COOPERATIVES

Conseller Torrent: "El cooperativisme és clau per afrontar els reptes del canvi de model productiu que volem impulsar"

El conseller Torrent en la inauguració
El conseller Torrent en la inauguració
  • El titular d’Empresa i Treball, ha reiterat el compromís del Govern amb el cooperativisme en la inauguració de la DiadaCoop 2021, amb motiu de la celebració demà, 3 de juliol, del Dia Internacional de les Cooperatives
  • Torrent ha anunciat que les prioritats del Departament són millorar la competitivitat del sector, impulsar la innovació i digitalització, i millorar les competències de les persones que en formen part
  • Entre les principals accions de suport al cooperativisme, el conseller ha anunciat una línia específica d’ajuts per a la transformació de les empreses cooperatives, i el compromís d’aprovar la “llargament reivindicada” llei d’Economia Social i Cooperatives

 

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha reiterat avui l’aposta del Govern per l’economia social, i especialment, per les cooperatives. En la inauguració de la DiadaCoop21, que ha tingut lloc aquest migdia al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya amb motiu de la celebració demà del Dia Internacional de les Cooperatives.Torrent ha destacat que “el cooperativisme és clau per donar resposta als reptes del canvi de model productiu que volem impulsar”.  

El conseller ha recordat la llarga història del cooperativisme, nascut per “donar resposta a moviments de progrés i vinculat al republicanisme polític”, i ha afegit que “els seus valors són totalment vigents, i són sobretot valors de futur que han d’impregnar la transformació del model productiu, que signfica, la transformació de la societat”. “Aquest objectiu de canvi que ens hem fixat, l’hem de fer donant suport al cooperativisme”, ha reblat.

En aquest sentit, Torrent ha explicat que el suport al sector es focalitzarà en tres objectius: millorar la competitivitat del sector, impulsar-ne la innovació i digitalització, i millorar les competències de les persones que en formen part. “A aquests objectius —ha afegit el conseller— sumaria el d’incrementar el nombre d’empreses cooperatives, perquè si efectivament creiem en el model i en la capacitat de canvi del cooperativisme, cal que hi hagi més cooperatives”.

Pel que fa a les accions de suport al sector, el coseller ha anunciat que en breu s’activarà una línia específica d’ajuts a la transformació d’empreses cooperatives, i s’ha compromès a tirar endavant la “llargament reivindicada” llei de l’economia social i cooperatives.

Prèviament a la inauguració, el conseller ha visitat la Cooperativa d’Arquitectes Jordi Capell, i s’ha reunit amb membres del Consell Rector de la Confederació de Cooperatives de Catalunya (Coopcat).

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

1  

Imatges

El conseller Torrent en la inauguració

El conseller Torrent en la inauguració 2880