Economia i Hisenda

El conseller Giró durant la reunió amb els membres de l'Autoritat Portuària de Tarragona

El conseller Giró destaca "l'enorme potencial" del Port de Tarragona per atreure inversions en un moment "decisiu per a l'economia" del país

query_builder   2 juliol 2021 19:34

event_note Nota de premsa

El conseller Giró destaca "l'enorme potencial" del Port de Tarragona per atreure inversions en un moment "decisiu per a l'economia" del país

El conseller visita el port i es reuneix amb el seu president per parlar del futur de les instal·lacions i de les oportunitat d’implantació de projectes en la Zona d’Activitats Logístiques

El conseller Giró durant la reunió amb els membres de l'Autoritat Portuària de Tarragona

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha visitat aquest divendres el Port de Tarragona, on s’ha reunit amb el seu president, Josep Maria Cruset i l’equip directiu de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT), amb qui han parlat sobre el futur de les instal·lacions i les oportunitats d’implantació de projectes a curt termini a la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL). A la visita també hi ha assistit la secretària d’Afers Econòmics i Fons Europeus, Matilde Villarroya, i el director general de Patrimoni, Josep Solà.

En la trobada, el conseller ha destacat “l’alt valor estratègic de la Zona d’Activitats Logístiques per al país, en un moment en que és necessari atraure activitats que actuïn de motor econòmic del territori”. “La ZAL del Port de Tarragona té un enorme potencial per atraure inversions de primer nivell al nostre país” ha remarcat el responsable d’Economia del Govern “en un moment decisiu per a la nostra economia en què hem de fer front a un triple repte digital, sostenible i energètic, tal com marquen les línies marcades pels fons europeus Next Generation”.

En el marc dels projectes de futur immediat al Port de Tarragona, el president del port ha destacat “el salt endavant que suposarà la posada en marxa de les tres inversions en infraestructures que està implantant el Port” i de les dues connexions terrestres com són el Corredor ferroviari del Mediterrani “que convertirà el Port en el node logístic amb connexió amb ample de via internacional més al Sud d’Europa” i el Túnel de Lilla, que reduirà notablement el temps del trajecte per carretera per accedir al port. Per Cruset, “en 2 anys, aquestes infraestructures situaran el Port entre els més competitius de la Mediterrània”.

El desenvolupament de la ZAL suposarà una inversió de més de 30 milions d’euros entre 2019-2023 i la creació de més de 4.200 llocs de treball. Aquest espai suposa un creixement del 20,42% de l’espai portuari del Port de Tarragona i un impacte positiu en els tràfics marítims, ja que es presten serveis per afegir valor a la cadena logística. I s’afavoreix l'optimització dels processos entre els diferents actors que intervenen en l’operativa logística.

En el marc de la visita, el conseller Giró ha signat en el Llibre d’Honor de l’Autoritat Portuària de Tarragona i ha visitat per mar de les instal·lacions portuàries.

 

1  

Imatges

Fotografia de la reunió amb els membres de l'Autoritat Portuària de Tarragona

Fotografia de la reunió amb els membres de l'Autoritat Portuària de Tarragona 565

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia