Mossos d'Esquadra

CME

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona dues persones per vendre objectes robats a través d'una aplicació mòbil de compra i venda de segona mà

query_builder   4 juliol 2021 11:10

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona dues persones per vendre objectes robats a través d'una aplicació mòbil de compra i venda de segona mà

. Els agents localitzen en un magatzem i en un domicili de la Zona Franca de la ciutat, 800 càmeres de vídeo vigilància, ordinadors, tabletes, mòbils, bosses de mà, rellotges de luxe i joies que constaven com a robats

 

. Els detinguts utilitzaven el magatzem com a punt de venda dels objectes que posaven a la venda a internet. Els compradors hi acudien, seguint les instruccions rebudes al seu mòbil, i allà els lliuraven els objectes que havien comprat

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Andreu, van detenir dimarts passat dues persones, de nacionalitat marroquina i de 39 i 28 anys d’edat, que es dedicaven a vendre de forma continuada objectes presumptament robats mitjançant una aplicació mòbil de compra i venda de segona mà.

 

Aquesta investigació va tenir els seus orígens a mitjans de febrer d’aquest any arran d’uns robatoris amb força a tres empreses ubicades al polígon industrial del Besós, on els autors dels fets se’n van endur diversos equips informàtics que posteriorment van posar a la venda per internet.

 

La investigació que ha seguit oberta des d’aleshores ha culminat amb dues entrades, efectuades per ordre judicial, a un domicili particular i a un magatzem de la Zona Franca. Durant l’escorcoll s’han localitzat i recollit diversos efectes susceptibles d’haver estat adquirits de forma il·lícita i s’ha detingut els seus dos responsables.

 

A mitjans de maig, agents de la Unitat d’Investigació de Sant Andreu van observar una furgoneta amb les portes obertes, estacionada a la via pública, plena de caixes amuntegades al seu interior. La furgoneta estava a nom d’una persona, que ja havia estat detingut anteriorment per vendre telèfons mòbils sostrets.

 

Els investigadors van fer una cerca dels productes venuts per aquesta persona mitjançant aplicacions mòbils de compra i venda de segona mà i van observar que el nivell de vendes era molt superior a l’habitual en un usuari particular. Tenia més de 40 anuncis de productes a la venda a un preu per sota de l’ofert al mercat. També es va observar que havia venut en el passat fins 37 telèfons mòbils.

 

La investigació va concloure que s’utilitzava la furgoneta per dur el material robat a un magatzem de la Zona Franca, a on hi havia sempre una altra persona custodiant-lo, i des d’on s’efectuava també la venda. Els compradors arribaven davant del magatzem, seguint les instruccions rebudes al seu mòbil, trucaven per telèfon, sortia del local una persona aixecant la persiana, es saludaven i a continuació accedien a l’interior de l’establiment. Passada una estona, el comprador sortia del local amb un paquet o caixa sota el braç.

 

Tots aquests indicis van poder determinar que havia una alta probabilitat que en aquell lloc s’estigués venent objectes sostrets, la qual cosa va permetre autoritzar, mitjançant ordre judicial, una entrada i perquisició del local i del domicili investigat.

 

Al domicili s’han localitzat diversos productes de robatoris i de receptació, vuit telèfons mòbils, sis tabletes, dotze rellotges i cinc bosses de mà d’alta gamma, roba de diversos tipus, joies i 600 euros en metàl·lic.

 

En el local, que no només feien servir per amagar els objectes sostrets sinó que hi vivia un dels detinguts custodiant-los, s’han localitzat dos ordinadors, dos telèfons mòbils i 800 càmeres de vídeo vigilància de diverses marques, amb les seves centraletes d’emmagatzemar imatges, comandaments a distància i transformadors.

 

Els investigadors han pogut localitzar als directius de l’empresa propietària del material electrònic recuperat i han pogut constar que, efectivament, eren de la seva propietat. També han informat que, des de feia uns anys, havien detectat un increment de material perdut o malmès en els seus inventaris anuals, la qual cosa els feia sospitar que algun treballador o transportista de dins de l’empresa pogués estar implicat en aquestes sostraccions puntuals.

 

Els dos detinguts van passar a disposició judicial aquest divendres passat quedant ambdós en llibertat amb càrrecs.

 

Àrea de Comunicació

Barcelona, 4 de juliol de 2021

2  

Imatges

Foto1

Foto1 700

Foto2

Foto2 913