Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

S'obre les inscripcions als tallers territorials de l'Agenda Rural de Catalunya que es realitzaran del 12 al 20 de juliol

query_builder   5 juliol 2021 11:01

event_note Nota de premsa

S'obre les inscripcions als tallers territorials de l'Agenda Rural de Catalunya que es realitzaran del 12 al 20 de juliol

La Comissió Interdepartamental sobre el Despoblament Rural, coordinada per la Secretaria d’Agenda Rural del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, va encarregar l’elaboració de l’Agenda Rural de Catalunya per tal que, mitjançant un espai de debat, s’analitzi els reptes del món rural i s’identifiqui actuacions que abastin els diferents àmbits de treball

Foto web NdP Agenda Rural

L’objectiu és disposar d’una Agenda Rural de Catalunya, compartida amb els actors implicats en el desenvolupament rural i sostenible, incidint en la priorització de polítiques i accions per a la ruralitat en el marc del nou període de programació europea, de la Política Agrària Comuna (PAC) i de Desenvolupament Rural 2021-2027, i les polítiques de Desenvolupament Econòmic i Local.

Aquest encàrrec es va fer a una comissió redactora formada per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya, i el Consell Assessor de Desenvolupament Sostenible (CADS).

Per a desenvolupar l’Agenda Rural, també es va designar una comissió motora, formada per 35 entitats. Aquesta comissió té les següents funcions:

  • Impulsar i vetllar que el procés participatiu i de redacció de l’Agenda Rural de Catalunya sigui correcte
  • Vetllar que tots els reptes del món rural estiguin representats en l’Agenda Rural de Catalunya i, alhora, aportar una visió global i transversal
  • Aportar coneixement i expertesa a l’Agenda Rural de Catalunya.
  • Vetllar per la representativitat territorial de l’Agenda Rural de Catalunya

I un cop acabat el període d’aportacions inicial a l’Agenda Rural de Catalunya, que es va desenvolupar entre els mesos de febrer i març d’aquest any, va començar la fase de participació que està activa actualment, i que consta de tallers temàtics i de tallers territorials.

La participació temàtica de l’Agenda Rural de Catalunya va acabar el dia 2 de juliol amb el darrer taller dedicat a la ‘Innovació i dinamització social i econòmica’, i, per aquest motiu, s’obre les inscripcions als tallers territorials que es desenvoluparan arreu del territori català entre el 12 i el 20 de juliol.

Tothom qui vulgui, ja sigui a nivell individual, entitats, associacions, administracions, agents econòmics i socials, podrà participar en els diferents tallers, que seran presencials. Tots els tallers estaran dinamitzats i treballaran la visió col·lectiva i de futur de cada territori.

Les dates dels tallers territorials que s'organitzaran per vegueries són les següents:

  • Dilluns 12 de juliol: a La Seu d'Urgell (de 17 a 20 hores), a les Borges Blanques (de 18 a 21 hores), i a la Secuita (de 18 a 21 hores).
  • Dimarts 13 de juliol: a La Pobla de Segur (de 17 a 20 hores), a La Fatarella (de 18 a 21 hores), a Caldes de Montbui (de 17 a 20 hores), i a Calaf (de 18 a 21 hores).
  • Dimecres 14 de juliol: a Blancafort (de 18 a 21 hores).
  • Dijous 15 de juliol: a Balaguer (de 17 a 20 hores), El Perelló (de 18 a 21 hores), Barcelona (de 17 a 20 hores), i Prats de Lluçanés (de 18 a 21 hores).
  • Divendres 16 de juliol: a Besalú (de 16 a 19 hores).
  • Dilluns 19 de juliol: a Sant Joan de les Abadesses (de 16 a 19 hores).
  • Dimarts 20 de juliol: a Sant Sadurní d'Anoia (de 17 a 20 hores).

La data límit per a inscriure-s'hi són 4 dies abans de cada taller, i el límit de places és de 70.

Les inscripcions es poden dur a terme en l’enllaç www.agendaruralcat.cat

Per a més informació:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/210705_tallers_agenda_rural

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia