Ferrocarrils

FGC

Ferrocarrils executa obres de millora al túnel entre les estacions d'Almeda i Cornellà Riera, a la línia Llobregat-Anoia

query_builder   6 juliol 2021 11:53

event_note Nota de premsa

Ferrocarrils executa obres de millora al túnel entre les estacions d'Almeda i Cornellà Riera, a la línia Llobregat-Anoia

  • Els treballs consisteixen en la construcció d’una nova contravolta i la instal·lació de noves vies en placa formigonada en un tram d’uns 600 metres
  • Per realitzar els treballs, el servei de trens es modificarà des d’avui i fins al dia 9 de setembre
FGC
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) inicia avui les obres de millora al túnel de la línia Llobregat-Anoia, entre les estacions d’Almeda i Cornellà Riera, que obliguen a modificar el servei de trens d’aquesta línia fins al dia 9 de setembre. Els treballs consisteixen en la substitució estructural de la llosa de la contravolta del túnel (entre els pk 5+430 i 5+970) i la instal·lació d’una nova via en un tram d’uns 600 metres (entre els pk 5+328 i 5+970) per tal de millorar la fiabilitat de les circulacions. Aquesta actuació s’emmarca dins del constant procés de manteniment i renovació dels diferents equipaments, instal·lacions i localitzacions que duu a terme Ferrocarrils per seguir donant un servei de qualitat als usuaris.
FGC
El túnel i les vies entre Almeda i Cornellà Riera.

Des d’avui i fins al 8 d’agost s’actuarà a la via 2. Es reforçarà tota l’estructura del túnel amb una nova contravolta superposada a l’actual i de 45 cm de gruix. També s’aixecarà la via actual, que és de balast, i se’n col·locarà una de nova en placa formigonada, facilitant d’aquesta manera el manteniment de la infraestructura. A partir del dia 9 d’agost i fins al 9 de setembre, la via 2 ja quedarà operativa i es realitzarà la mateixa actuació a la via 1. Els treballs, amb un pressupost d’1,9 milions, es duran a terme tots els dies de la setmana.

Trens en composició doble per assegurar el màxim servei

Els trens circularan en via única entre les estacions d’Almeda i Cornellà Riera, fet que obliga a modificar els horaris, excepte en els dos ramals de la línia Llobregat-Anoia, concretament entre Manresa i Olesa de Montserrat i entre Igualada i Sant Esteve Sesrovires, que es mantenen.

Pel que fa a la resta del servei, els trens que surten i entren de Pl. Espanya passen de 15 trens/hora/sentit a 8 trens/hora/sentit en hora punta. Tanmateix, per tal d’oferir el màxim de places disponibles, es reforça el servei amb trens en composició doble (6 cotxes en comptes de 3). Els horaris del cap de setmana i festius també canvien però mantenint les freqüències habituals. Tots els trens faran parada a totes les estacions del seu recorregut i l’estació d’Almeda tindrà operativa només una andana: en la primera fase serà l’andana 1 i durant la segona, l’andana 2. Els nous horaris es poden consultar al web i a l’app d’FGC així com a les vitrines de les estacions.

Per realitzar l’operativa en via única s’ha fet un nou enclavament electrònic a l’estació d’Hospitalet. De fet, FGC està realitzant els treballs previs d’aquesta actuació des del mes de gener.

FGC

Aquests treballs s’han programat durant els mesos d’estiu, quan la demanda a les línies metropolitanes disminueix per les vacances, per minimitzar al màxim l’afectació a les persones usuàries.

2  

Imatges

Foto 1

Foto 1 178

Foto 2

Foto 2 9160

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 620

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia