Interior

La Generalitat formalitza un recurs d'apel·lació contra la sentència a Marcel Vivet

query_builder   6 juliol 2021 15:59

event_note Nota de premsa

La Generalitat formalitza un recurs d'apel·lació contra la sentència a Marcel Vivet

Els serveis jurídics de la Generalitat han presentat un recurs d’apel·lació contra la sentència d’11 de juny a Marcel Vivet. El recurs basa la seva argumentació que, d’acord amb el principi de proporcionalitat, la condemna resulta desproporcionada en una avaluació global dels fets, i se sol·licita que la pena privativa de llibertat total no suposi l’ingrés a presó de l’encausat.

Amb l’objectiu de garantir la compatibilitat entre el principi de proporcionalitat i la defensa dels servidors públics, es demana una reducció de tres anys a sis mesos de presó pel delicte d’atemptat a agent de l’autoritat. El recurs al·lega, entre d’altres motius, que l’objecte utilitzat per l’encausat – un pal de bandera – no reuneix les característiques objectives per a ser considerat un objecte perillós.

Pel que fa al delicte de desordres públics, el recurs argumenta que no pertoca a la Generalitat determinar la imposició d’una sanció per aquest motiu, mentre que es manté la petició de dos mesos de multa amb una quota diària de deu euros pel delicte lleu de lesions.

La sentència ara impugnada condemna l’encausat a un total de 5 anys de presó en els següents termes: una pena de dos anys de presó amb inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu durant el temps de la condemna per un delicte de desordres públics; una pena de 3 anys i un dia de presó per un delicte d’atemptat a agent de l’autoritat; i dos mesos de multa amb una quota de deu euros diaris per un delicte leu de lesions.

La Generalitat segueix garantint així la defensa de tots els servidors públics en l’exercici de les seves tasques, mantenint també un criteri de proporcionalitat en la personació contra participants en mobilitzacions socials i polítiques.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia