Recerca i Universitats

Matrícula

L'AGAUR impulsa noves facilitats en els procediments dirigits als estudiants

Es posa en marxa la identificació digital per obtenir l'acreditació que permet matricular-se a la universitat com a estudiant a l'espera d'obtenir una beca

query_builder   7 juliol 2021 10:32

event_note Nota de premsa

L'AGAUR impulsa noves facilitats en els procediments dirigits als estudiants

Es posa en marxa la identificació digital per obtenir l'acreditació que permet matricular-se a la universitat com a estudiant a l'espera d'obtenir una beca

  • Els estudiants només necessiten donar-se d’alta a l’idCAT Mòbil i poden fer tot el tràmit telemàticament
  • L’acreditació com a becari condicional permet matricular-se sense pagar els preus universitaris
  • El mateix procediment serveix per optar a una beca Equitat amb la que obtenir una rebaixa de fins al 80% en els preus públics dels estudis de graus
Matricula

Els estudiants que es vulguin matricular a la universitat aquest pròxim curs 2021-2022 i ho vulguin fer com a becari condicional poden demanar, a partir d’avui, l’acreditació corresponent mitjançant una identificació digital que permet fer tot el tràmit telemàticament. Aquesta és una de les novetats en els procediments dirigits als estudiants que impulsa enguany l’Agència per a la Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, l’AGAUR.

Els estudiants que vulguin matricular-se sense pagar els preus universitaris a l’espera d’obtenir una beca necessiten una identificació digital que poden obtenir d’una forma senzilla i instantània donant-se d’alta a l’idCAT Mòbil. Només necessiten el DNI  (Document Nacional d’Identitat) o el TIE (Targeta d’Identitat d’Estranger), la Targeta Sanitària Individual (TSI) del CatSalut i un telèfon mòbil.

Els estudiants que ja disposin d’identificació digital d’idCAT Mòbil rebran, com en cada gestió que realitzen a través d’aquest sistema, un codi en el seu telèfon mòbil per verificar la seva identitat abans de fer el tràmit.

Els estudiants de fora de Catalunya que es matriculin en una universitats catalana poden obtenir l’idCAT Mòbil en el servei d’alta per vídeoidentificació. Així mateix, poden fer servir la identificació digital facilitada per Cl@ve PIN o certificats digitals com ara el DNI electrònic.

La mateixa acreditació per a les beques Equitat

L’acreditació com a becari condicional, que es podrà sol·licitar fins el 14 d’octubre, serveix automàticament per optar a les beques Equitat pròpies de la Generalitat de Catalunya. Els estudiants que se situen en els trams 1 i 2 de renda es poden beneficiar de descomptes addicionals en graus i màsters universitaris que habiliten per a l’exercici d’activitats professionals regulades. La rebaixa pot arribar fins al 80% en els estudis de grau i fins al 25% en els estudis de màster universitaris que habiliten per a l’exercici d’activitats professionals regulades.

Els estudiants de grau del tram 1 abonen per crèdit matriculat 3,54 euros (coeficient d’estructura docent A), 5,01 euros (coeficient d’estructura docent B) i 5,53 euros (coeficient d’estructura docent C). En el cas del tram 2, el preu del crèdit matriculat per primera vegada és de 5,31 euros (coeficient d’estructura docent A), de 7,51 euros (coeficient d’estructura docent B) i de 8,30 euros (coeficient d’estructura docent C). Pel que fa als màsters que habiliten per a l’exercici d’activitats professionals regulades, amb la nova rebaixa general i aplicant els descomptes de les beques Equitat, els estudiants de tram 1 pagaran 20,75 euros el crèdit, mentre que els de tram 2 l’abonaran a 22,14 euros.

Per aquells estudiants que compleixin els requisits per sol·licitar la beca general, que suposa la total gratuïtat en els crèdits matriculats, hauran de completar el tràmit corresponent quan s’obri la convocatòria per al pròxim curs 2021-2022.

Novetats en el formulari

Per tal de facilitat els procediments adreçats a l’estudiantat, l’AGAUR ha posat en marxa altres novetats que afecten al formulari per matricular-se com a becari condicional i per optar a les beques Equitat. Enguany el formulari és on line en versió web, un format accessible des de qualsevol dispositiu (ordinador, tauleta o smatphone). Així mateix, incorpora un preemplenat avançat de la sol·licitud amb dades ja gestionades el curs anterior que simplifica el tràmit i millora molt la qualitat de la informació aportada per l’estudiant. 

Els estudiants també reben avisos de la publicació de la convocatòria i de que ja tenen disponible el formulari de sol·licitud juntament amb tota la informació relacionada amb el tràmit. Aquest és un primer pas en l’objectiu de l’AGAUR cap a la implementació de serveis públics proactius i personalitzats dirigits al ciutadà.