Agents Rurals

Detinguda una persona després d'haver causat diferents focs a Barcelona

query_builder   8 juliol 2021 11:02

event_note Nota de premsa

Detinguda una persona després d'haver causat diferents focs a Barcelona

Aquest ciutadà estaria relacionat amb diversos focs que hi va haver al barri de Montbau

 L’incendi de la carretera Alta de Roquetes, que va cremar 12 hectàrees, segueix en investigació per part dels Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals

El passat 26 de juny es va rebre l’alerta d’una columna de fum al barri de Montbau, a Barcelona, dins de l’espai natural protegit del parc natural de Collserola. Diverses dotacions de la Guàrdia Urbana de Barcelona, així com dels Bombers de Barcelona i el Cos d’Agents Rurals es van desplaçar fins a l’indret per sufocar el foc i investigar les causes del mateix.

Gràcies a l’alerta dels veïns, dues patrulles de la Guàrdia Urbana van arribar-hi ràpidament i van localitzar una persona que hauria encès quatre focs simultàniament. En veure la presència policial el ciutadà d’origen gambià es va donar a la fuga, però finalment va ser interceptat i detingut pels agents de la guàrdia urbana.

Aquest ciutadà ja tenia diligències obertes pels Agents Rurals al Jutjat número 14 de Barcelona per un incendi causat, també, al barri de Montbau el passat 23 de maig, i era reincident en fer focs d’esbarjo en aquesta zona.

Se li imputa un presumpte delicte d’incendi forestal, i després de passar a disposició judicial, finalment s’ha decretat el seu ingrés a presó provisional.

 

Incendis a Barcelona

Al llarg de l’any 2021 s’han produït un total d’11 incendis forestals al terme municipal de Barcelona, que han cremat una superfície total 16,12 hectàrees. Tots ells s’han produït a la zona del parc natural de Collserola, la majoria dels quals han entrat dins dels límits protegits del parc.

D’aquests, 7 incendis han sigut a causa de negligències: 3 per l’ús de material pirotècnic, 1 per cremar deixalles, 1 per fer un foc per cuinar, 1 per una crema de restes de jardineria i 1 per fer un foc per un ritual.
Dos incendis han sigut intencionats i dos més estan en investigació.

L’incendi més gran es va produir el passat dia 8 de juny a la carretera alta de Roquetes, i va calcinar un total de 12,02 hectàrees. Aquest incendi, que no té relació causal amb la persona detinguda a Montbau, segueix en investigació per part del Cos de Mossos d’Esquadra i el Cos d’Agents Rurals.

 

Precaució davant els incendis forestals

El Decret 64/1995, de 7 de març, sobre mesures de prevenció d'incendis forestals estableix que està totalment prohibit fer focs d’esbarjo o llençar coets, globus, focs d'artifici, fanalets o altres artefactes que continguin foc en els terrenys forestals o dins la franja de 500 metres que els envolta.

En aquesta època de l’any cal augmentar l’alerta i les mesures de precaució per tal d’evitar incendis forestals. En cas de veure una columna de fum és important trucar immediatament al 112.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia