Recerca i Universitats

BETA UVic

Durant la visita institucional que fa avui a Vic

La consellera Geis fa una crida per posar el coneixement al centre de les polítiques de Catalunya

query_builder   9 juliol 2021 15:33

event_note Nota de premsa

Durant la visita institucional que fa avui a Vic

La consellera Geis fa una crida per posar el coneixement al centre de les polítiques de Catalunya

“Són necessàries les aliances i els consensos perquè Catalunya avanci la mateixa velocitat gràcies a la docència, la recerca, la transferència i el compromís social del sistema de coneixement del nostre país”, ha destacat Geis

La consellera de Recerca i Universitats inaugura dues noves instal·lacions de la UVic-UCC: el Centre Tecnològic BETA i la seu Vic Sud

beta uvic

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha fet una crida per “posar el coneixement al centre de les polítiques de Catalunya”. Geis ha destacat que “són necessàries les aliances i els consensos perquè Catalunya avanci a la mateixa velocitat gràcies a la docència, la recerca, la transferència i el compromís social del sistema de coneixement del nostre país”. Geis ha fet aquestes declaracions durant l’acte d’inauguració les noves instal·lacions del Centre Tecnològic en Biodiversitat, Ecologia i Gestió Ambiental i Alimentària (BETA)  de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), ubicades a l’edifici de Can Baumann. Igualment, aquesta tarda la consellera Geis inaugurarà una segona instal·lació de la UVic-UCC, concretament la nova seu Vic Sud de la universitat.

Acompanyada pel rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños; la presidenta de la Fundació Universitària Balmes (FUB) i alcaldessa de Vic, Anna Erra; i el director del Centre Tecnològic, Sergio Ponsá, entre d’altres autoritats, la consellera ha fet una visita prèvia per les noves instal·lacions. En el transcurs de la visita la consellera Geis ha reiterat el compromís del Departament de Recerca i Universitats per “retenir, atraure i recuperar el talent” que permeti Catalunya “ser aquest país de coneixement” on “la transferència i la innovació seran elements claus, així com la cooperació tenint en compte les singularitats i les fortaleses dels diferents agents”.

El nou espai del CT BETA, situat just al costat de l’actual Facultat de Medicina de la Universitat, ocupa dues naus centrals de l’antiga fàbrica Can Baumann de Vic i una superfície total construïda de 1.260,80 m². El nou espai s’ha plantejat amb criteris d’adaptabilitat i flexibilitat, deixant superfície lliure amb vista a futures ampliacions que hi pugui haver a mig o llarg termini. El trasllat del CT BETA a Can Baumann suposa la primera peça del projecte FuturLab, el Parc Científic i Tecnològic de la UVic-UCC que s’ubicarà en aquell complex, i donar un nou impuls a l’ampliació del Campus Ciutat.

A la tarda, la consellera inaugurarà la nova seu Vic Sud de la UVic que acollirà, a partir del curs que ve, la co-seu del Centre d’Estudis en Educació de la UVic-UCC i la co-seu de la Càtedra de Serveis Socials UVic-UCC i del Departament de Drets Socials, entre altres serveis vinculats a la Universitat.

La visita institucional que la consellera de Recerca i Universitats realitza avui la capital d’Osona s’ha iniciat aquest matí a l’Ajuntament de Vic. Geis està acompanyada per la secretaria general del Departament, Esther Morales, la directora general d’Universitats, Victòria Girona, i el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Josep Ribas.