Agents Rurals

Els Agents Rurals demanen extremar les precaucions davant l'alt risc d'incendi forestal

query_builder   12 juliol 2021 18:39

event_note Nota de premsa

Els Agents Rurals demanen extremar les precaucions davant l'alt risc d'incendi forestal

Es tancaran els accessos del Parc Natural del Cap de Creus i del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat

S’activarà el nivell 3 del Pla Alfa a 60 municipis de 8 comarques diferents

Davant l’increment del risc d’incendi forestal amb l’entrada de vent i les humitats relatives baixes a conseqüència de les altes temperatures dels últims dies, demà dia 13 de juliol s’activarà el nivell 3 del Pla Alfa en 60 municipis de 8 comarques: 20 municipis de l’Alt Empordà, 9 de l’Anoia, 7 de l’Alt Penedès, 7 del Vallès Occidental, 6 del Bages, 6 del Baix Llobregat, 3 del Baix Penedès i 2 municipis de l’Alt Camp.

A més, el Cos d’Agents Rurals també ha activat el tancament d’accessos a quatre massissos de Catalunya:

  • Parc Natural del Cap de Creus
  • Parc Natural de la Muntanya de Montserrat
  • Espai Natural Protegit del Montmell-Marmellar
  • Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera
Pla Alfa pel dia 13/07/2021
Pla Alfa pel dia 13/07/2021
L’activació del nivell 3 del Pla Alfa implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal. En aquest sentit s’han suspès  96 autoritzacions que havien estat concedides pel dia 12 de juliol, i 216 activitats per demà dimarts 13 de juliol. També s’han enviat 869 SMS a maquinistes que estan treballant en la campanya de la sega per reforçar les mesures de prevenció i la recomanació d’aturar els treballs en els períodes de màxima insolació.

Els Agents Rurals reforçaran el dispositiu de prevenció d’incendis forestals i augmentaran la vigilància als espais naturals protegits on s’ha activat el tancament d’accessos per tal de fer complir les restriccions d’accés i la normativa de prevenció d’incendis forestals. També s’ha reforçat la vigilància a la Catalunya Central i la Noguera, zones on les darreres hores hi han caigut més llamps.

Activació del pla INFOCAT

Aquest matí s’ha reunit el comitè tècnic del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT), que ha decidit activar en ALERTA el Pla INFOCAT davant l’elevat risc d’incendis que es preveu des d’avui i fins dimecres.

Davant aquesta situació, Protecció Civil de la Generalitat fa una crida a la col·laboració i compromís de tothom per evitar situacions de risc en l’entorn forestal. Cal reforçar la prevenció i evitar qualsevol situació de risc i trucar al 112 en cas de veure una columna de fum.

La directora general de Protecció Civil, Mercè Salvat, ha presidit aquest matí la reunió telemàtica del comitè tècnic de l’INFOCAT, en què hi han participat representants del Servei Meteorològic de Catalunya, Protecció Civil de la Generalitat, Bombers de la Generalitat, Servei de Prevenció d’Incendis, Agents Rurals, Secretariat d’ADF de Catalunya, SEM, Mossos d’Esquadra, Telèfon d’Emergències 112, Servei Català de Trànsit, Creu Roja i Diputació de Barcelona.

1  

Imatges

Pla Alfa 13/07/2021

Pla Alfa 13/07/2021 93

1  

Fitxers adjunts

Llistat de municipis on s'activa el nivell 3 del Pla Alfa

Llistat de municipis on s'activa el nivell 3 del Pla Alfa
PDF | 453

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia