Interior

Miniatura

Elena defensa que "la finalitat última de les polítiques de seguretat és conviure"

El conseller d'Interior ha inaugurat la 10ena Escola d'estiu que se celebra avui i demà a la seu de l'ISPC, a Mollet del Vallès

query_builder   14 juliol 2021 10:50

event_note Nota de premsa

Elena defensa que "la finalitat última de les polítiques de seguretat és conviure"

El conseller d'Interior ha inaugurat la 10ena Escola d'estiu que se celebra avui i demà a la seu de l'ISPC, a Mollet del Vallès

Foto

La preocupació per un entorn urbà on poder (con)viure protagonitza enguany la 10ena Escola d’estiu de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) que se celebra avui i demà. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, acompanyat de la  directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Tamara Garcia de la Calle, ha estat l’encarregat d’inaugurar-la aquest matí a la seu de l’ISPC a Mollet del Vallès.

El conseller ha destacat que “l’Institut de Seguretat té la capacitat de poder-se aturar per analitzar com evoluciona la nostra societat, com poder atendre més i millor les necessitats de la seguretat i reflexionar sense a prioris per intentar canviar les coses, per millorar, per enriquir-se i créixer”.

Elena ha explicat que “sempre he defensat que moltes vegades els grans canvis i els consensos més sòlids de la nostra societat provenen de la gent que arrisca més, i proposen coses amb certa valentia que primer han estat mirades amb escepticisme. Això ens obliga a tenir la mirada i les orelles obertes a aquestes perspectives diferents i fer-ho des d’una mirada transversal perquè és així com es construeix un model de seguretat sòlid”.

L’Escola d’Estiu d’enguany parla de (con)viure i aquesta és, en paraules del titular d’Interior, “la finalitat última de les polítiques de seguretat”. Elena ha posat en valor la idea que l’espai públic és de tothom i es requereix de molta intel·ligència col·lectiva, molta tolerància i molta capacitat de conviure per garantir que pugui ser utilitzat des de mirades, perspectives i usos diferents. “Això és precisament el que garanteix la convivència” ha dit. En aquesta línia, ha afegit que “la seguretat és una de les garanties perquè aquestes maneres diferents d’entendre la societat puguin conviure i compartir un projecte comú”.

El conseller ha explicat que davant dels models de ciutat on els diferents usos estan compartimentats, a les ciutats mediterrànies “tot passa a tot arreu i això ho fa tot molt més complicat des del punt de vista de la seguretat, però fa les ciutats molt més riques i autèntiques, més vives i convivencials”. “Les nostres societats són més complexes i han de fer compatibles la convivència de moltes coses, però és imprescindible perquè és el nostre model de ciutat. Per això és essencial que en espais com l’Institut es reflexioni sobre aquesta mirada” ha afegit.

Durant la seva intervenció el conseller ha posat en valor el paper de l’Institut de Seguretat pública i ha assegurat que “tinc molt clara la seva transcendència i rellevància,  hi ha molt de talent i ha generat molta intel·ligència  i molt pensament en relació a aquesta mirada integral de la seguretat i això s’ha de mantenir i potenciar”.

Elena ha explicat que cal “recuperar espais de trobada de totes aquelles persones que, des de mirades diferents, volen pensar i contribuir a anar fent créixer aquest concepte de seguretat integral”. En aquesta línia, el conseller ha clos la seva intervenció afirmant que “estarem al vostre costat intentant potenciar aquest necessari, imprescindible i permanent pensament col·lectiu sobre la seguretat pública perquè al final és el nucli central de quelcom tan essencial a les societats democràtiques que és la garantia dels drets i llibertats de la gent”.

Per la seva banda, Tamara Garcia de la Calle ha donat la benvinguda als assistents i els ha animat a compartir i reflexionar a partir de l’expertesa dels ponents en “els espais complexos i diferents que hem hagut de formar entre tots per viure una nova situació en aquest temps de pandèmia”.

L’edició d'enguany de l’Escola d’Estiu compta amb sis taules rodones dividides en dos blocs on professionals de diferents disciplines com ara l’urbanisme, l’arquitectura, la criminologia, la sociologia, la psicologia social o el disseny tecnològic tracten les diferents propostes del programa, basades en novetats en disseny ambiental i prevenció de la delinqüència, així com iniciatives per a millorar la qualitat de vida i la seguretat dels nostres entorns.

L’Escola s’adreça als professionals dels cossos de seguretat i emergències, a autoritats i responsables de les administracions, a professionals d'àmbits com la justícia, la política, la seguretat privada, el dret, la sociologia, la criminologia o l’enginyeria, i també a acadèmics, estudiants i investigadors; a entitats, associacions professionals i sindicats; i a la ciutadania en general.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia