Educació

Nous directors SSTT

Gonzàlez-Cambray presenta el nou equip de directors i directores dels Serveis Territorials

query_builder   14 juliol 2021 13:16

event_note Nota de premsa

Gonzàlez-Cambray presenta el nou equip de directors i directores dels Serveis Territorials

  • El conseller d’Educació ha destacat que “totes les decisions del Departament d’Educació han de tenir la mirada en l’alumnat, han de tenir impacte a dins de les aules i han de millorar i avançar cap a la transformació educativa”
  • Gonzàlez-Cambray també ha presentat la nova directora general d’Alumnat, que abordarà qüestions comla salut mental, l'alimentació, la sexualitat, la prevenció de les addicions i treballarà per erradicar qualsevol tipus de violència, abús o assetjament als centres”
Presentació dels directors SSTT

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha presentat avui el nou equip de directors i directores dels Serveis Territorials d’Educació davant dels mitjans de comunicació. Ha destacat que “renovem 8 dels 10 directors i directores territorials, 6 dels quals són incorporacions que venen dels equips directius de centres educatius i 4 d’ells eren directors i directores fins a dia d’avui”. També ha presentat la nova directora general d’Alumnat, Rut Ribas, nomenada ahir pel Govern.

 

En aquest sentit, el titular d’Educació ha explicat que aquesta direcció general abordarà qüestions com “la salut mental, l'alimentació, la sexualitat, la prevenció de les addicions i treballarà per erradicar qualsevol tipus de violència, abús o assetjament  als centres”. Ha afegit que “totes les decisions del Departament d’Educació han de tenir la mirada en l’alumnat, han de tenir impacte a dins de les aules i han de millorar i avançar cap a la transformació educativa”. Amb la incorporació de Rut Ribas es completa el consell de direcció del Departament, que en total estarà format per 8 dones i 4 homes, que representa un 66% de dones, percentatge que reflexa la realitat dels professionals dels centres educatius.

 

Durant la seva intervenció, el conseller d’Educació ha remarcat que “posarem l’accent en l’orientació en totes les etapes educatives, des de l’escola fins als cicles formatius”. Ha dit també que “aquesta orientació és clau, atès que és molt important aquest acompanyament a través de la tutoria, a través dels nostres professionals i a través de la direcció general d’Alumnat per millorar les taxes d’absentisme i abandonament escolar”. “En definitiva, volem una escola més democràtica, més social, més verda i en català”, ha declarat.

 

Gonzàlez-Cambray ha reivindicat un sistema educatiu català basat en “el diàleg, l’escolta activa, el treball en equip, els lideratges compartits i distribuïts”. “El nostre objectiu és seguir avançant després d’un any de Covid amb el plantejament de fem equip, som educació; hem d’aprofitar l’any de la Covid, on tots hem donat el millor de nosaltres mateixos, i, a partir d’aquí, seguir avançant per millorar el sistema educatiu del país”, ha conclòs.

 

Els nous directors i directores territorials presentats avui són els següents:

  • Pere Masó, delegat d’Educació a Barcelona
  • Albert Grau, director al Baix Llobregat
  • Susana Naranjo, directora a Barcelona Comarques
  • Gemma Boix, directora a la Catalunya Central
  • Adam Manyé, director a Girona
  • Claudi Vidal, director a Lleida
  • Simó López, director al Maresme-Vallès Oriental
  • Joan Manel Audí, director a Tarragona
  • Montserrat Perelló, directora a les Terres de l’Ebre
  • Maria Teresa Fons, directora al Vallès Occidental

 

 

14 de juliol de 2021

2  

Fitxers adjunts

Perfil directora general d'Alumnat

Perfil directora general d'Alumnat
PDF | 11

Perfils dels directors dels Serveis Territorials

Perfils dels directors dels Serveis Territorials
PDF | 36

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia