Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Foto web NdP Ajuts Filomena

El Departament d'Acció Climàtica convoca els ajuts per a les explotacions agràries d'olivera afectades pel temporal Filomena de gener de 2021

query_builder   14 juliol 2021 13:46

event_note Nota de premsa

El Departament d'Acció Climàtica convoca els ajuts per a les explotacions agràries d'olivera afectades pel temporal Filomena de gener de 2021

Foto web NdP Ajuts Filomena

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ha convocat els ajuts de minimis per a les explotacions agràries d’olivera afectades pel temporal Filomena dels dies 9 i 10 gener de 2021. El termini de presentació de sol·licituds és del 15 al 30 de juliol, ambdós inclosos.

L’objecte d’aquests ajuts és la recuperació del potencial productiu de les explotacions agràries amb conreus d'olivera afectades per l’esmentat temporal per a garantir-ne la seva viabilitat.

Aquests ajuts s’inscriuen en les mesures urgents impulsades pel Govern català per a pal·liar els danys ocasionats pel temporal Filomena amb una dotació pressupostaria de 4.800.000 euros, a càrrec dels pressupostos del Departament per a l'any 2021.

El 9 de juliol el Department va publicar l’Ordre que aprovava les bases reguladores d’aquests ajuts de minimis, i avui s’ha publicat la Resolució que convoca aquests ajuts.

Els ajuts consisteixen a compensar les despeses de realització d'actuacions per a la restitució del potencial productiu de les oliveres amb uns imports màxims per hectàrea afectada en funció del tipus d’explotació i grau d’afectació.

L’Ordre de bases reguladores estableix que les sol·licituds d’aquests ajuts s’han de presentar per mitjans telemàtics, d’acord amb el procediment fixat i mitjançant els formularis normalitzats pel Departament. Les sol·licituds presentades en forma diferent a l’establerta en l’Ordre es tindran per no presentades.

A més d’aquesta sol·licitud, i dins del termini establert en la convocatòria, és necessari que els sol·licitants realitzin el tràmit DUN 701-Declaració per l’ajut a la recuperació del potencial productiu d’oliveres afectades pel temporal Filomena, amb la relació de recintes afectats i el grau d’afectació. La realització de l'esmentat tràmit a l'aplicació DUN podrà fer-se abans i/o després de la presentació del formulari de sol·licitud. Així doncs, aquest tràmit ja està disponible des de dilluns 12 de juliol fins al proper 4 d’agost.

Per a més informació:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/210714_nota_convocatoria_ajuts_filomena