President

El president durant la seva intervenció a la recepció al cos consular

Aragonès, al cos consular: "Catalunya sempre ha estat una terra d'acollida i trobada"

query_builder   14 juliol 2021 20:31

event_note Nota de premsa

Aragonès, al cos consular: "Catalunya sempre ha estat una terra d'acollida i trobada"

  • El president de la Generalitat afirma que “vetllarem per la seguretat de totes les persones que hi ha Catalunya, també dels que hi són de pas per turisme o negocis”
  • La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert explica que el Govern crearà un hub consular per “millorar la interacció amb el cos consular” i que “potenciarà la xarxa de delegacions” a l’exterior
El president durant la seva intervenció a la recepció al cos consular
El president durant la seva intervenció a la recepció al cos consular (Foto: Paco J. Muñoz)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat aquesta tarda que des del Govern “vetllarem per la seguretat de totes les persones que hi ha Catalunya, també de les persones que hi són de pas per turisme o negocis”. El president de la Generalitat ha fet aquesta afirmació durant la recepció que ha ofert aquesta tarda al cos consular acreditat a Catalunya, on ha precisat que “avui la pandèmia ens torna a situar en una situació extremadament complexa a la qual hi estem dedicant tots els esforços i estem aplicant totes les mesures necessàries per tal de revertir amb la màxima celeritat aquesta nova onada”.

Tal i com ha explicat el president Aragonès durant la seva intervenció, ha situat la vacunació com a horitzó que “ens permet mirar aquest any amb perspectives econòmiques que ens asseguren que l'economia avança i que enguany creixerà un 6%”. En aquets sentit, el cap de l’Executiu ha recordat que “Catalunya sempre ha estat una terra d’acollida i trobada” i ha apostat per convertir-la també en “una terra d’oportunitats”.

El president de la Generalitat ha posat especial èmfasi també en la necessitat d’impulsar la “resolució de les diferències entre Catalunya i Espanya” i ha recordat que “ho volem resoldre a través del diàleg i la negociació” i amb “un compromís inequívoc amb la democràcia i la llibertat”. El cap de l’Executiu ha posat de relleu la voluntat transformadora del Govern i la importància dels fons europeus Next Generation per aconseguir impulsar “una transformació social, verda, feminista i democràtica” basada en l’economia per la vida.

Per la seva banda, la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha traslladat als representants consulars les principals prioritats del Govern en matèria d’acció exterior i que passen per la creació d’un hub consular “per reforçar el servei d’atenció que els oferim en tots els àmbits” i per “potenciar la xarxa de delegacions a l’exterior”. “La Generalitat té competència en acció exterior, com recull des de 2009 l’Estatut, i la pretenem seguir impulsant per connectar Catalunya el món i el món a Catalunya”, ha afirmat.

 

La consellera Alsina també ha traslladat als representants consulars que el Govern “treballa per aconseguir l’amnistia i per poder exercir el dret a l’autodeterminació”. Unes demandes, ha recordat, que “han estat ratificades per les recomanacions del Consell d’Europa”, que són “una victòria política important”. “El Govern creu en la via institucional per resoldre el conflicte i treballem perquè així sigui”, ha afirmat.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia