Igualtat i Feminismes

Visita Ca la Dona

La consellera Tània Verge visita l'espai d'acció feminista Ca la Dona

query_builder   15 juliol 2021 18:54

event_note Nota de premsa

La consellera Tània Verge visita l'espai d'acció feminista Ca la Dona

  • La titular d’Igualtat i Feminismes ha escoltat les propostes d’aquest espai de trobada, referència del moviment feminista a Catalunya, i que compta amb un centre de documentació de referència.
  • La reunió, en la mateixa línia que altres trobades que ha mantingut la consellera amb altres entitats, ha servit per establir noves sinèrgies amb Ca la Dona i presentar les línies estratègiques del Departament.
Visita Ca la Dona

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge i Mestre, ha visitat l’espai d’acció feminista, Ca la Dona, a Barcelona, acompanyada per Montse Pineda, secretària de Feminismes, la presidenta de l’Institut de les Dones, Meritxell Benedí, i la directora general per a l’erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich.

Aquesta trobada, en la línia que Verge i el seu equip estan mantenint amb altres entitats per presentar la conselleria i les línies estratègiques de la legislatura, ha servit per conèixer de primera mà els projectes que duen a terme en aquest espai de referència del moviment feminista a Catalunya.

Les representants de Ca la Dona han celebrat la creació de la Conselleria d’Igualtat i Feminismes, una nova eina de Govern que han qualificat de fita històrica pel feminisme, ja que el nou Departament suposa la consolidació d’una vella reivindicació història. Des de Ca la Dona també s’ha mostrat la voluntat d’intensificar les relacions de col·laboració amb l’Institut Català de les Dones com al referent de les polítiques per a dones.

Visita Ca la Dona - Fons documental

Donació amb història

El recorregut ha començat pel centre de documentació feminista de Ca la Dona. El fons, de gran valor documental i històric, s’ha construït a base de donacions de dones i està format per literatura escrita per dones, biografies i memòries, estudis de gènere i teatre, entre d’altres.

A mode d’agraïment per la visita de la consellera Verge i el seu equip, Ca la Dona ha donat un seguit de cartells d’història del moviment feminista a Catalunya, Euskadi i la resta de l’Estat. Una donació de gran valor documental, però també simbòlic ja que segella la voluntat mútua de treballar juntes per fer realitat el repte de fer de Catalunya un país feminista.

Visita Ca la Dona - Donació cartells

Un referent del moviment feminista

El centre Ca la Dona, creat el 1987, és un punt de trobada i relació feminista, ubicat al centre de Barcelona, obert a totes les dones, lesbianes i trans. Ca la Dona té per objectiu ser un espai per a la reflexió i la producció de pensament crític des d’una mirada feminista, anticolonialista i antipatriarcal.

3  

Imatges

Visita Ca la Dona

Visita Ca la Dona 116

Visita Ca la Dona - Fons documental

Visita Ca la Dona - Fons documental 151

Visita Ca la Dona - Donació cartells

Visita Ca la Dona - Donació cartells 186