Delegació a Madrid

Goan Gil, Consellera Natàlia Garriga, Delegada Ester Capella

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga i la delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, inauguren l'exposició 'Cirlot Otro'

query_builder   9 juliol 2021 13:56

event_note Nota de premsa

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga i la delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, inauguren l'exposició 'Cirlot Otro'

És una producció pròpia del CCLBlanquerna i es podrà visitar fins al 23 d'octubre. 
Foto Inauguració exposició CIRLOT OTRO

La consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, i la delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, han inaugurat l’exposició Cirlot Otro. Correo de las Artes 1957-1962, que estarà oberta al públic, al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna, fins al 23 d’ octubre de 2021.  

Aquest acte ha tingut lloc coincidint amb la fira ARCOmadrid, motiu pel qual han estat presents nombrosos galeristes, directors de centres d’art, artistes, comissaris i col·leccionistes del sector.

És el nostre desig que els professionals del sector que arriben de Catalunya per a participar en aquesta fira internacional  d’ARCO se sentin acompanyats per la nostra institució, la Generalitat de Catalunya, la Delegació a Madrid, i puguin compartir inquietuds, preocupacions i, en definitiva, realitats amb els seus homòlegs madrilenys,  afirmava la delegada Ester Capella durant la inauguració.

Cirlot Otro. Correo de las Artes, 1957-1962

Aquesta exposició reflecteix l’eix artístico-visual Madrid-Barcelona a través de la figura de Cirlot. El comissari, l’historiador i crític d’art Joan Gil, ha reunit una selecció d’obres de vint-i-cinc artistes, realitzades en el període en què es va publicar la revista Correo de las Artes, amb la qual mantenen vinculació directa. Algunes no s’han arribat a exposar mai, motiu pel qual el treball de recerca ha estat de gran transcendència. 

Com comentava la delegada Capella, aquesta mostra té com a centre de gravetat la revista que va dirigir el propi Cirlot. Amb els seus escrits va articular la connexió de dos potents nuclis artístics, a Madrid i a Barcelona, a finals dels anys 50 i inicis dels 60, al voltant del que ell va nomenar Informalisme.

A ‘Cirlot Otro’ s’hi poden veure també materials documentals com llibres, fotografies i catàlegs, exposats en vitrines, relatius a la publicació esmentada i al propi Juan Eduardo Cirlot, un dels crítics que més va advocar per l’Informalisme, un dels moviments més importants de la segona meitat de segle XX.  

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia