Drets Socials

cribrates monitors

781 monitores i monitors de lleure educatiu participen als cribratges impulsats per Drets Socials i Salut

query_builder   16 juliol 2021 16:04

event_note Nota de premsa

781 monitores i monitors de lleure educatiu participen als cribratges impulsats per Drets Socials i Salut

Les proves amb TAR han detectat 8 positius de Covid-19 entre el personal de lleure educatiu que tenia previst començar colònies els propers dies

La setmana vinent s’ampliaran i s’intensificaran els cribratges amb la posada en marxa d’un nou dispositiu a les farmàcies adreçat a professionals i participants d’activitats de lleure

cribrates monitors

Un total de 781 monitors/es que tenien previst iniciar els propers dies activitats de lleure amb pernoctació han participat en el cribratge organitzat pels departaments de Drets Socials i Salut. Els tests antigènics ràpids (TAR) han detectat 8 positius de Covid-19 entre tots els punts de cribratge, ubicats a Barcelona, Girona, Lleida, Manresa i Terres de l’Ebre.

Amb aquesta mesura preventiva s’ha aconseguit que persones positives de Covid-19 i asimptomàtiques iniciïn la quarantena i no participin en les colònies, acampades o altres activitats amb pernoctació, evitant així possibles nous contagis amb el grup de convivència.

El secretari d’Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serra, ha fet una valoració positiva del dispositiu que assegura, “han anat bé” perquè tot i la complexitat del moment “les dades demostren que amb aquesta mesura s’ha ajudat a preservar el lleure educatiu com un espai segur”.

El secretari finalment ha agraït el compromís i la feina de totes les persones implicades, “des dels professionals sanitaris que han fet possible els cribratges, a la implicació de les entitats de lleure educatiu i la feina de tots els treballadors de la Direcció General de Joventut que han supervisat la logística d’aquest dispositiu”.

Els cribratges voluntaris i gratuïts, que s’han fet entre dissabte i dijous, se sumen a d’altres mesures similars impulsades pel mateix sector per garantir que les activitats de lleure educatiu siguin espais segurs pels infants, adolescents i joves que hi participen.

 

Nou sistema de cribratge per a professionals i participants del lleure educatiu d'estiu a les farmàcies

La setmana vinent es posarà en marxa el cribratge als professionals i participants del lleure educatiu infanto-juvenil d'estiu a les farmàcies, tal com van anunciar en roda de premsa els departaments de Drets Socials i Salut i el Col·legi de Farmacèutics de Catalunya.

Aquesta nova via de cribratge pel lleure amb TAR s’adreça a les persones asimptomàtiques que no siguin contactes estrets i que, a més a més, compleixin els criteris següents:

  • Pertànyer al col·lectiu de persones que treballen o participen en activitats del lleure educatiu d’estiu (casals, colònies, campaments, rutes...)
  • Trobar-se en les següents franges d’edat: de 16 a 40 anys o de 10 a 15 anys (acompanyats per un adult responsable)
  • Voler-se fer la prova de manera voluntària