Direcció General de Comunicació

Associació Micropobles de Catalunya

La Consellera Vilagrà destaca el compromís amb els micropobles com un dels objectius de la política municipalista del Govern

query_builder   16 juliol 2021 16:08

event_note Nota de premsa

La Consellera Vilagrà destaca el compromís amb els micropobles com un dels objectius de la política municipalista del Govern

  • La consellera Vilagrà s’ha reunit avui a Vilada amb l’Associació Catalana de Micropobles durant una visita institucional al Berguedà
  •  La reunió s’emmarca en les ja realitzades aquesta setmana amb l’Associació de Municipis de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya
Associació Micromunicips de Catalunya

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha mantingut aquest matí una reunió amb l’Associació Catalana de Micropobles al municipi de Vilada, en el marc d’una visita institucional al Berguedà. La consellera ha emmarcat aquesta reunió en el conjunt de les reunions mantingudes aquesta setmana amb les dues entitats municipalistes, AMC i FCM.  Vilagrà, ha volgut “aprofitar” la seva estada en un poble petit com Vilada per mantenir aquesta reunió atès que, en reconeixement a la seva peculiaritat, “no volíem fer a Barcelona”.

Laura Vilagrà ha recordat que en la seva compareixença al Parlament ja va anunciar la intenció que Presidència fos una conselleria “que trepitgés territori”  per recollir les demandes que afecten bàsicament municipis molt poc poblats.  En aquest sentit, ha recordat que els  micropobles, tot i representar una població de  80.000 persones, suposen  un terç del territori català, el que implica haver de gestionar “amb pocs recursos i amb molts pocs habitants, molt bona part del país sencer”.

Durant la trobada, que la consellera ha qualificat de “profitosa”, s’ha aprofundit en aspectes com les noves oportunitats per als joves dels pobles petits, i especialment, en la diversificació de l'economia, incidint en el fet que als micropobles “no només s'ha de viure del sector primari, sinó que també han de tenir altres tipus d'activitat econòmica, que no han de ser monocultius”.

Durant la reunió també s’han tractat temes com el finançament i les línies de subvencions atorgades tant des del propi departament Presidència com des de la resta de departaments i s’ha posat de relleu el fet que els municipis més petits tenen “més dificultats per presentar-se a les convocatòries”. En aquest sentit,  també s’han analitzat els problemes dels micropobles a l’hora d’obtenir professionals com secretaris o secretàries dels ajuntaments o altres tècnics imprescindibles per al funcionament de l’ajuntament.

La consellera de la Presidència ha reivindicat el caràcter municipalista del Govern tot recordant que molts dels seus consellers i conselleres han estat  alcaldes i alcaldesses o regidors i “sabem perfectament  de què se’ns parla  quan se’ns parla de la política del món municipal”, ha reblat.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha iniciat la visita institucional al Berguedà, a l’Ajuntament de Vilada on ha estat rebuda per l’alcalde del municipi, Quim Espelt, ha signat en el llibre d’honor i ha tingut oportunitat de visitar la zona esportiva i conèixer de primera mà el projecte de reconversió de la Casa dels Mestres en una sala polivalent.

Vilagrà continuarà la seva estada al Berguedà amb una visita als Ajuntaments d'Olvan, Puig-reig i Berga, on assistirà al ple d'investidura de l'alcalde Ivan Sánchez.

1  

Imatges

Reunió amb l'Associació Catalana de Micropobles

Reunió amb l'Associació Catalana de Micropobles 2202

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia