Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat desactiva el Pla INFOCAT

query_builder   18 juliol 2021 14:36

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat desactiva el Pla INFOCAT

  • El Pla queda en situació de Prealerta pel perill d’incendi elevat a 14 comarques
  • Protecció Civil demana a la ciutadania mantenir la prudència en les activitats per evitar el risc d’incendi forestal

Protecció Civil de la Generalitat passa el Pla especial per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) de fase d'Alerta a situació de Prealerta per l'evolució favorable de l'incendi que afecta els municipis de Llançà, El Port de la Selva i Selva de Mar a la comarca de l'Alt Empordà.

Els operatius continuen treballant per extingir l'incendi.

El Servei Català de Trànsit SCT informa que la carretera GI-612 (pk 3) estarà tallada fins les 17h i la GIP-6041 (0-0,5 a Vilajuïga) i la GIV-6121 (pk 0-0,5 a Port de la Selva) continuen tallades i sense previsió.

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT s'està coordinant la gestió per resoldre les incidències que hi ha de telefonia fixa, mòbil i d'accés a dades (internet) en els municipis afectats.

D'acord amb el risc d'incendi forestal per avui, el Cos d'Agents Rurals ha informat que continuen el tancament d'accessos al Parc Natural del Cap de Creus i al Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera a l'Alt Empordà.

Les comarques afectades per risc d'incendi forestal són:

  • Demarcació de Barcelona: Vallès Occidental, Baix Llobregat, Alt Penedès
  • Demarcació de Catalunya Central: Bages, Anoia
  • Demarcació de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès, Pla de l'Estany
  • Demarcació de Lleida: Noguera, Segrià, Segarra
  • Demarcació de Tarragona: Baix Penedès
  • Demarcació de Terres de l'Ebre: Terra Alta

A la comarca de l'Alt Empordà es manté activat el pla alfa a nivell 3 al següents municipis: Agullana, Cadaqués, Cantallops, Capmany, Colera, Darnius, Espolla, Garriguella, la Jonquera, Llançà, Palau-saverdera, Pau, Portbou, el Port de la Selva, Rabós, Roses, Sant Climent Sescebes, la Selva de Mar, Vilajuïga, Vilamaniscle.

Davant aquesta situació, Protecció Civil de la Generalitat fa una crida a la col·laboració i compromís de tothom per evitar situacions de risc en l'entorn forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d'un vehicle, encara que sembli apagada. Cal reforçar la prevenció i evitar qualsevol situació de risc i trucar al 112 en cas de veure una columna de fum.

Des de dissabte passat les associacions de voluntaris de protecció civil estan realitzant rondes preventives a urbanitzacions i parcs naturals per extremar la vigilància.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia