Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Moment de la trobada entre l'alcaldessa Ada Colau i la consellera Teresa Jordà

Teresa Jordà i Ada Colau aborden l'agenda de treball pels propers mesos i demanen una reunió amb la vicepresidenta Ribera

query_builder   19 juliol 2021 18:01

event_note Nota de premsa

Teresa Jordà i Ada Colau aborden l'agenda de treball pels propers mesos i demanen una reunió amb la vicepresidenta Ribera

Moment de la trobada entre l'alcaldessa Ada Colau i la consellera Teresa Jordà
Moment de la trobada entre l'alcaldessa Ada Colau i la consellera Teresa Jordà.

També acorden convidar el comissari europeu de Medi Ambient, Virginijus Sinkevicius, a visitar la Ricarda

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han mantingut aquesta tarda una primera reunió de treball, amb participació dels seus respectius equips. En la reunió, que s’ha celebrat a l’Ajuntament de Barcelona, l’alcaldessa i la consellera han treballat conjuntament a la taula tècnica que estudia  la proposta d’AENA d’ampliació de l’aeroport, i les propostes alternatives existents. Tant Colau com Jordà han coincidit en valorar que qualsevol proposta d’ampliació de l’aeroport ha de garantir la protecció de la Ricarda. En aquest sentit, han acordat demanar una reunió amb la vicepresidenta de Transició Ecològica, Teresa Ribera, per tal de debatre conjuntament sobre les estratègies possibles per consolidar l’aeroport com un hub internacional i, alhora, preservar l’entorn natural protegit. Colau i Jordà també han acordat que convidaran el comissari europeu de Medi Ambient, Virginijus Sinkevicius,m a visitar la Ricarda.

La trobada ha servit també per fer un repàs de qüestions d’interès comú per a les dues administracions.  L’alcaldessa i la consellera han compartit la preocupació sobre el procés de judicialització que viuen els municipis que estan treballant per avançar cap a la gestió pública de l’aigua, i que ja va ser denunciada recentment en un acte a Terrassa per part de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (Ameap). La consellera ha expressat la voluntat del seu departament de donar suport jurídic i tècnic als municipis afectats i fer els canvis legislatius que s’escaiguin.

Ajuntament i Generalitat han constatat també el seu interès per fomentar la generació d’energia renovable en l’àmbit metropolità, principalment fent ús de les teulades. L’Ajuntament ha explicat el seu treball amb la creació de Barcelona Energia i ha posat a disposició de la Generalitat tots els treballs al respecte per poder impulsar una elèctrica pública d’àmbit català. Alhora, Colau i Jordà han acordat crear una taula de treball que també incorpori a Endesa per tal de seguir treballant amb el món local per evitar talls de llum.

D’altra banda, també s’ha tractat sobre la importància d’avançar cap a un major reciclatge d’escombraries en l’àmbit metropolità, un objectiu que té el Govern català per poder complir amb els requeriments que fa Europa. En aquest sentit, Jordà ha expressat el suport de la seva conselleria al desplegament del sistema porta a porta, que s’està implantant a Barcelona i també al conjunt de Catalunya; així com la necessitat seguir treballant conjuntament amb l'Agència de Residus de Catalunya (ACR) i els diferents actors implicats per a la seva millora i perfeccionament.

 

 

2  

Imatges

Moment de la trobada entre l'alcaldessa Ada Colau i la consellera Teresa Jordà. Autor: Ajuntament de Barcelona

Moment de la trobada entre l'alcaldessa Ada Colau i la consellera Teresa Jordà. Autor: Ajuntament de Barcelona 329

Un altre moment de la trobada entre l'alcaldessa Ada Colau i la consellera Teresa Jordà

Un altre moment de la trobada entre l'alcaldessa Ada Colau i la consellera Teresa Jordà 1383