Interior

Foto

El conseller Elena presideix l'acte de promoció de 14 sotsinspectors/es dels Agents Rurals, un 43% dels quals són dones

query_builder   19 juliol 2021 20:23

event_note Nota de premsa

El conseller Elena presideix l'acte de promoció de 14 sotsinspectors/es dels Agents Rurals, un 43% dels quals són dones

  • Aquesta és la primera promoció de la categoria de sotsinspector/a de l’escala executiva del Cos d’Agents Rurals.
  • El conseller ha agraït al cos la feina de prevenció d’incendis forestals i la seva tasca durant aquest cap de setmana al Cap de Creus
Foto

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha participat avui a l’acte de lliurament de diplomes de la primera promoció de la categoria de sotsinpectors/es de l’escala executiva del Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya. Ho ha fet acompanyat per Marc Costa, director general dels Agents Rurals, i Josep Antoni Mur, cap del cos.

Elena ha donat la “benvinguda formal” al cos dels Agents Rurals al Departament d’Interior: “no es pot dissociar la part de feina de mossos, de la de bombers, de la vostra de prevenció i cura del territori, i és bo que tot això estigui junt i coordinat”.

“Hi ha moltíssima feina a fer, l’heu feta, la feu i la que us queda. Ho hem viscut aquest cap de setmana i tornarem a viure-ho en els incendis que malbaraten el nostre territori, i en els centenars d’incendis que no es produeixen per la feina que feu durant tot l'any”, ha assenyalat el titular d’Interior, que ha aprofitat per agrair la tasca del cos en aquests sinistres, especialment els d’aquest cap de setmana.

Aquesta és la primera promoció de la categoria de sotsinspector/a de l’escala executiva del Cos d’Agents Rurals. Els futurs comandaments tindran les funcions de direcció, coordinació, control i inspecció de les unitats en els àmbits territorials o funcionals assignats.

La primera promoció de sotsinspectors dels Agents Rurals està formada per 14 persones. Cinc procedeixen del torn de promoció interna, 2 dels quals han estat nomenats a l’Àrea Regional de la Catalunya Central, 1 a les Terres de l’Ebre, 1 a Tarragona i 1 a l’Alt Pirineu. Dels 9 sotsinspectors de torn lliure, 2 han començat el període de pràctiques a l’Àrea Bàsica de la Noguera, 2 a la Selva, 2 al Pallars Jussà, 1 al Bages, 1 a la Conca de Barberà i 1 al Pallars Sobirà.

Un 42,9% dels nous sotsinspectors i sotsinspectores són dones, una xifra que s’aproxima als reptes marcats pel Pla d’Igualtat del cos. “La perspectiva de gènere existeix, i es mira el món amb una mirada pròpia i molt rellevant. Aquests valors han d’estar incorporats a la seguretat, perquè està al servei al 100% de la població”, ha ressaltat el conseller Elena.

El desplegament de les categories professionals del cos és un dels programes plantejats en el Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals 2019-2024 (PECAR), que va aprovar el govern el mes de juliol de l’any 2019 i que compta amb 8 línies estratègiques, 28 programes i 103 accions. El PECAR té l’objectiu d’adaptar el cos als reptes actuals, reforçar-ne la visibilitat i capacitat de comunicació, i dimensionar i adequar els recursos materials a les noves necessitats. 

 

Accés com a agent de l’escala bàsica

Actualment també s’està duent a terme el procés d’accés al Cos d’Agents Rurals en la categoria d’agent de l’escala bàsica, i ja s’ha realitzat la primera prova als aspirants. Aquesta convocatòria, de 50 places, és la primera des de l’any 2009.

El Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals (PECAR) preveu un increment de la plantilla fins a l’any 2024 de 300 efectius per tal de desplegar les diferents categories professionals i els diferents grups especials i de suport del cos, alhora que també preveu un increment de 50 places de personal tècnic, administratiu i personal laboral per consolidar l’estructura del mateix.

2  

Imatges

Foto de família

Foto de família 426

Primera promoció de sotsinspectors/es de l'escala executiva del Cos d'Agents Rurals.

Primera promoció de sotsinspectors/es de l'escala executiva del Cos d'Agents Rurals. 468

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia