Mossos d'Esquadra

CME

Ingressa a presó un dels autors de diversos robatoris a pisos de la Vila Olímpica de Barcelona durant el mes de maig

query_builder   20 juliol 2021 09:39

event_note Nota de premsa

Ingressa a presó un dels autors de diversos robatoris a pisos de la Vila Olímpica de Barcelona durant el mes de maig

  • El lladre actuava amb altres joves, que ja estan identificats

 

  • També han ingressat a presó dos joves multireincidents més, a qui es va detenir just després de robar en un domicili a Ciutat Vella

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Sant Martí han resolt diversos robatoris a interior de domicili que van patir veïns de la Vila Olímpica de Barcelona el passat mes de maig. Els investigadors n’han identificat els presumptes autors i, fins al moment, n’han detingut un dels autors, un jove multireincident de 21 anys que ha ingressat a presó. També han ingressat a presó dos joves de 22 i 18 anys, que acumulen 33 antecedents policials, després de ser detinguts quan acabaven de robar a l’interior d’un pis de Ciutat Vella.

 

 

Entre el 17 i el 27 de maig de 2021 diversos veïns de la Vila Olímpica de Barcelona van ser víctimes d’un robatori a interior de domicili. Tots els fets van tenir lloc de nit mentre les persones que hi vivien es trobaven a l’interior dormint, i els immobles afectats eren, principalment, plantes baixes amb terrassa, als quals els lladres hi accedien saltant un mur i després obrint una porta o una finestra. En un dels domicilis van arribar a robar objectes per un valor de quasi 7.500 euros.

 

Els investigadors han pogut relacionar tots els fets ja que tots els domicilis robats eren de la mateixa zona i, fins i tot, en algunes finques els lladres hi van entrar més d’una vegada. En total, al detingut se li imputen un total de set robatoris amb força a domicili, més dos robatoris amb força a un gimnàs i un delicte d’estafa bancària amb targeta de crèdit, delictes que va cometre utilitzant objectes sostrets prèviament en els domicilis on havia entrat.

 

El lladre, amb 11 antecedents policials, actuava acompanyat d’altres joves, els quals ja estan identificats.  El passat 29 de maig se’l va detenir als voltants del carrer Zamora per intentar accedir a l’interior de diverses plantes baixes de la zona. Els agents havien rebut avís d’un testimoni que alertava de dos homes que intentaven accedir als pisos i, un cop al lloc, van poder verificar com set domicilis tenien marques de forçament, com si algú hagués intentar entrar-hi a la força, motiu pel qual va quedar detingut. El jove que l’acompanyava en aquell moment era menor inimputable i es va informar dels fets a Fiscalia de Menors.

 

Ingressen també a presó dos lladres multireincidents que actuaven a Ciutat Vella

 

La Unitat d’Investigació de Ciutat Vella, a partir d’una actuació feta per un agent fora de servei, en què es va detenir el 14 de juliol dos joves per un robatori a interior de domicili, també ha obert diligències que han comportat l’ingrés a presó dels dos delinqüents multireincidents.

 

Els lladres van ser detinguts just després de cometre un robatori en un pis de Ciutat Vella, d’on van sortir corrent en ser sorpresos per la persona que hi vivia i que en el moment dels fets es trobava dormint. L’agent fora de servei va veure com els lladres fugien pel carrer i va poder retenir-los al mateix temps que donava avís a patrulles uniformades, que van acabant detenint-los.

 

Entre els objectes que portaven a sobre els detinguts, hi havia els objectes que acabaven de sostreure, valorats en 975 euros, i diverses targetes de crèdit i un rellotge d’alta gamma, que presumptament procedien d’un altre robatori. Els investigadors van poder constatar que una de les targetes pertanyia a un home que havia patit un furt aquella mateixa nit a Ciutat Vella.

 

Tots dos detinguts han ingressat a presó després que els investigadors hagin demostrat la seva habitualitat delictiva, L’un, de 21 anys, tenia 16 antecedents policials, 11 dels quals es corresponen a delictes contra el patrimoni. Mentre que l’altre, de 18 anys, acumulava 18 antecedents, 13 per delictes contra el patrimoni.

 

 

 

Àrea de Comunicació

Barcelona, 20 de juliol de 2021

1  

Imatges

CME

CME 1172