Protecció Civil

La Comissió d'Autoprotecció de Protecció Civil ha homologat avui 21 nous plans d'autoprotecció i ja superen el centenar al llarg d'aquest any 2021

query_builder   20 juliol 2021 16:59

event_note Nota de premsa

La Comissió d'Autoprotecció de Protecció Civil ha homologat avui 21 nous plans d'autoprotecció i ja superen el centenar al llarg d'aquest any 2021

  • La Comissió ha homologat avui 21 plans d’autoprotecció, que sumats als d’anteriors comissions ja sumen més d’un centenar en aquest any 2021
  • Entre els plans homologats destaca el de l’empresa química IQOXE que ha presentat una actualització
  • A la mateixa Comissió no s’han homologat diversos plans d’autoprotecció, entre els que destaquen el de la presa de Darnius i el de la presa de Sau

La directora general de Protecció Civil de la Generalitat, Mercè Salvat, ha presidit avui una nova Comissió d’Autoprotecció de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya en què s’han homologat 21 nous Plans d’Autoprotecció d’indústries de risc químic, espais comercials i d’oficines i infraestructures de transport, entre altres.

Entre els plans presentats avui, la Comissió ha homologat el de 5 indústries de risc químic, entre elles el de l’empresa IQOXE que ha presentat la modificació del seu PAU derivada de la recuperació d’activitats autoritzades per Seguretat Industrial.

A la Comissió d’Autoprotecció també hi ha participat el subdirector i la subdirectora de Protecció Civil, Sergio Delgado i Imma Soler, la directora general d’Indústria, Natàlia Mas, i el cap de la Unitat de Protecció Civil de l’Ajuntament de Barcelona, Hèctor Carmona, per delegació de la gerent de l’Àrea de Seguretat i Prevenció. En aquesta reunió ha participat també com a convidat el sots-director general de Seguretat Industrial, Florenci Hernandez.

La d’avui ha estat la cinquena reunió de la Comissió d’Autoprotecció, que es va reunir per primera vegada el passat mes de març. Gràcies al seu treball, la Comissió d’Autoprotecció està agilitzant el procés d’homologació dels plans d’autoprotecció i redueix els terminis de resolució dels procediments.

Aquests 21 Plans d’Autoprotecció homologats s’afegeixen als 89 homologats a les quatre primeres reunions de la Comissió, de manera que deixen un total de 110 plans homologats durant els mesos de març i juliol.

 

Plans d’Autoprotecció d’instal·lacions químiques, comercials, portuàries i instal·lacions d’empreses privades

Avui s’han homologat 21 Plans d’Autoprotecció (PAU) dels quals la majoria són de les comarques de Barcelona (9); sis de Tarragona; dos de Girona; dos dels serveis centrals; un de la Catalunya Central i un de les Terres de l’Ebre.

Entre els plans homologats en destaquen 7 de subestacions elèctriques; 5 d’empreses químiques; a més de dos instal·lacions portuàries, entre altres.

A la Comissió d’avui s’han presentat també 15 PAU d’instal·lacions elèctriques, centres sanitaris, preses i ports, entre altres, que no han estat homologats (12 de les comarques de Barcelona; 2 de Girona i 1 de Tarragona).

Entre els PAU que no han estat homologats destaquen el de la presa de Darnius i el de la presa de Sau, titularitat de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

La no homologació respon a deficiències en el contingut del pla o bé insuficiències dels mitjans i recursos d’autoprotecció necessaris per respondre a una emergència i evitar danys greus dins o fora de l’activitat, segons el cas.

En tots aquests casos, les activitats han rebut l’informe d’avaluació tècnica de la Direcció General de Protecció Civil on consten els aspectes del pla d’autoprotecció que cal esmenar i es farà seguiment al llarg dels propers mesos per tal de que es facin les degudes correccions si l’activitat no les presenta amb caràcter immediat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia