Educació

Atenció a l'alumnat

El Departament d'Educació i els educadors i educadores d'educació especial acorden un nou marc horari

query_builder   21 juliol 2021 17:02

event_note Nota de premsa

El Departament d'Educació i els educadors i educadores d'educació especial acorden un nou marc horari


  • Preveu la reducció de 27,5 a 25 de les hores d’atenció directa a l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu per tal de facilitar la coordinació amb l’equip docent i altres agents educatius
  • L’acord és una mostra de l’aposta del Departament pel diàleg
Atenció a l'alumnat

El Departament d’Educació i el Comitè Intercentres, que representa els educadors i educadores d’educació especial en centres públics, han acordat modificar la distribució horària de la jornada de treball del personal d’aquest col·lectiu. El principal canvi és que hi ha una reducció de 27,5 a 25 de les hores d’atenció directa a l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu per tal de facilitar la coordinació amb l’equip docent i altres agents educatius. La proposta respon a la reivindicació del col•lectiu de tornar a unes condicions que ja tenien i suposa revertir una retallada. Una mostra clara de l’aposta del Departament pel diàleg.

Aquest nou marc horari, que s’aplicarà a partir de l’1 de setembre de 2021, serà el següent:
• 25 hores d'atenció directa als alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu, que s'han de fer dins de l'horari lectiu i, si escau, en altres activitats on s'atengui directament als alumnes i que formin part del projecte educatiu del centre. Fins ara eren 27,5 hores.
• 6 hores per a reunions, coordinacions externes i internes i activitats formatives en el centre. Fins ara hi havia 7,5 hores i hi estaven incloses elaboració de materials i activitats formatives en el centre.
• 4 hores per a col·laborar en la preparació dels materials i l’adequació dels espais per donar suport a l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu en la seva participació en les activitats del centre. Es crea aquesta nova categoria horària, fins ara inclosa en les hores per a reunions.
• 2'5 hores de preparació, formació i altres activitats relacionades amb les seves funcions que no s'han de fer necessàriament al centre.

També s’ha acordat la constitució d’una comissió de seguiment d’aquest acord, que es reunirà trimestralment, per a la valoració de la seva aplicació.

 

 

21 de juliol de 2021