Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Vaixell pesquer

La Generalitat rebrà 55 M€ del Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura

query_builder   22 juliol 2021 13:39

event_note Nota de premsa

La Generalitat rebrà 55 M€ del Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura

El repartiment final d’aquests fons incorpora una aportació extraordinària per a Catalunya de 3,95 milions d’euros, en reconeixement a l’esforç de compliment dels compromisos financers amb la Unió Europea

 

Vaixells de pesca
Catalunya rebrà 55,67 M€ del Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura (FEMPA) per al període 2021-2027

Catalunya rebrà 55,67 M€ del Fons Europeu Marítim, de Pesca i d’Aqüicultura (FEMPA) per al període 2021-2027. Així ho ha aprovat la Conferència Sectorial de Pesca que ha tingut lloc avui, en què s’han decidit els criteris de distribució d’aquests fons entre l’Administració general de l’Estat i les comunitats autònomes.

Aquest repartiment recull una dotació inicial per a Catalunya de 37,76 milions d’euros, que s’incrementarà amb una dotació de 13,96 milions d’euros per fer front a les ajudes a la paralització temporal de les embarcacions pesqueres.

A aquests dos imports, cal afegir una aportació extraordinària per a Catalunya de 3,95 milions d’euros més, cosa que suposa un increment del 10% respecte de la dotació inicial, en reconeixement a l’esforç realitzat en l’anterior pla financer d’aquests fons. Catalunya ha certificat de manera reiterada l’aplicació dels compromisos financers amb la Unió Europea, fins i tot per sobre dels objectius fixats. Aquesta dotació extraordinària vol reconèixer la cultura del compliment com a element imprescindible en la gestió dels fons europeus.

En general, tot i que es defensava una proposta de repartiment més ajustada a la capacitat real de les diferents comunitats, la Generalitat mostra satisfacció pel repartiment final del fons, que representa el 4,97% del fons que rep Espanya en aquesta àmbit.

A més, s’ha acordat implementar un mecanisme de flexibilitat mitjançant el qual les comunitats autònomes que tinguin capacitat d’execució puguin optar a incrementar el seu pla financer amb el pressupost no executat per altres comunitats.

Pesca i aqüicultura sostenibles

El Fons Europeu Marítim, de Pesca i d’Aqüicultura contribuirà a l'aplicació de la Política Pesquera Comuna (PCP) i de la Política Marítima (PMI) de la Unió i contribuirà a la consecució dels objectius mediambientals i de mitigació i d'adaptació al canvi climàtic.

El fons s’estructura en 4 prioritats:

  • fomentar la pesca sostenible i la recuperació i conservació dels recursos biològics aquàtics;
  • fomentar les activitats sostenibles d'aqüicultura i la transformació i comercialització de productes de la pesca i l’aqüicultura a fi de contribuir a la seguretat alimentària a la Unió;
  • permetre una Economia Blava sostenible a les zones costaneres, insulars i interiors, i fomentar el desenvolupament de les comunitats pesqueres i aqüícoles;
  • reforçar la governança internacional dels oceans i permetre que els mars i oceans siguin segurs, protegits i nets i estiguin gestionats de manera sostenible.

L’execució del FEMPA a Catalunya és un dels instruments d’implementació de l’Estratègia marítima de Catalunya, i, per tant, esdevindrà un dels pilars de l’Agenda Marítima del país.

1  

Imatges

Catalunya rebrà 55,67 M€ del Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura (FEMPA) per al període 2021-2027

Catalunya rebrà 55,67 M€ del Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura (FEMPA) per al període 2021-2027 646

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia