Protecció Civil

Activada l'Alerta del Pla INFOCAT per l'incendi forestal de Torroella de Montgrí (Baix Empordà)

query_builder   23 juliol 2021 01:11

event_note Nota de premsa

Activada l'Alerta del Pla INFOCAT per l'incendi forestal de Torroella de Montgrí (Baix Empordà)

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Alerta del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT per l’incendi forestal que crema a Torroella de Montgrí (Baix Empordà)

Els Bombers de la Generalitat treballaran al llarg de la pròxima matinada amb una seixantena de dotacions terrestres en l’incendi forestal de Torroella de Montgrí. La baixada de la temperatura, l’ascens de les humitats relatives i la pèrdua d’intensitat del lleuger vent que bufa a la zona ara de nit són els factors que s’aprofitaran per treballar intensament durant la nit, amb l’objectiu d’assegurar el màxim de perímetre abans no es faci de dia i torni a pujar la temperatura i comenci a bufar el garbí reforçat. Serà aleshores, ja de dia un altre cop, que els mitjans aeris es reincorporaran a les tasques d’extinció.

Com a mesura preventiva, els Bombers de la Generalitat han recomanat l’evacuació d’una casa de colònies. El foc era molt lluny de la casa i no s’hi apropava, però s’ha decidit estalviar el neguit tant als menors com a les seves famílies. Uns autocars han recollit la canalla, 135 nens i nenes més 15 monitors, i els han dut sans i estalvis fins a Torroella de Montgrí.

Segons informa el Cos d'Agents Rurals, s'estableix el nivell 3 del pla Alfa a més d'un centenar de municipis i el nivell 2 a gran part del conjunt del territori. Així mateix, es restringeix l'accés als massissos de l'Albera, Montgrí, Cap de Creus, Montserrat, Cadiretes, Gavarres i Baronia de Rialb, com ja s'havia informat prèviament.

Segons els Agents Rurals, el foc ha afectat ja unes 35 hectàrees de vegetació forestal. Al cap-flanc dret és on es concentren les tasques d'extinció. El foc, en aquesta zona, ha sobrepassat la pista forestal que va entre la Casa de la Guarda i la Barraca Trobada. En aquesta zona, les flames avancen amb mitja intensitat cap al paratge de Còrrec de Coma Llobera. El flanc esquerre avança cap al Puig Roig i el Puig de Carroig, una zona amb molta menys vegetació i més roca. L'avanç del foc, també, aquí és lent.

A la tarda d'ahir dijous  es va activar un vehicle d'avituallament de Creu Roja per donar suport a l'operatiu i aquesta nit s'ha establert el Centre de Comandament Avançat al municipi de Torroella de Montgrí.

Recordeu que cal evitar apropar-se i desplaçar-se per la zona de l'incendi per no dificultar les tasques dels serveis d'emergència. Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT s’està en contacte amb els municipis de la zona per si cal fer alguna evacuació preventiva.