Servei Meteorològic de Catalunya

Logo SMC

25 anys de la recuperació del Servei Meteorològic de Catalunya

query_builder   23 juliol 2021 12:28

event_note Nota de premsa

25 anys de la recuperació del Servei Meteorològic de Catalunya

  • El 23 de juliol de 1996 s’aprova el Decret de creació del Servei de Meteorologia de Catalunya

Antecedents històrics

El Servei Meteorològic de Catalunya va ser creat el 31 de març de 1921 per la Mancomunitat de Catalunya, entitat que durant els seus 18 anys d’existència va donar un impuls extraordinari a la meteorologia a Catalunya.


Recuperació de la institució

 

57 anys després de la seva destrucció s’aprova el Decret 272/1996, de 23 de juliol, de reestructuració del Departament de Medi Ambient, segons el qual es constitueix la Subdirecció General de Qualitat de l’Aire i Meteorologia, de la qual en depenen el Servei de Vigilància i Control de l’Aire i  el Servei de Meteorologia de Catalunya.

El 14 de novembre de 2001, es promulga la Llei de Meteorologia aprovada pel ple del Parlament de Catalunya (el 7 de novembre de 2001) amb una àmplia majoria, per la qual el Servei Meteorològic de Catalunya  passa a ser una entitat de dret públic de la Generalitat de Catalunya amb personalitat jurídica pròpia.

L’1 d’agost de 2002 el Servei Meteorològic de Catalunya es converteix, de ple dret, en empresa pública adscrita al departament de Medi Ambient, es recupera el nom històric de Servei Meteorològic de Catalunya i s’adopta la marca meteo.cat. L’any 2010, amb els diferents canvis de govern, passa a dependre del departament de Territori i Sostenibilitat, i actualment depèn del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Avui i coincidint amb l’any del seu Centenari, el Servei Meteorològic de Catalunya celebra els 25 anys de la seva recuperació.

Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat

 

23 de juliol de 2021

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia