Drets Socials

Primer pla de les mans d'una dona gran.

Drets Socials i Salut intensifiquen les mesures de protecció davant la Covid-19 als centres de dia

query_builder   23 juliol 2021 11:49

event_note Nota de premsa

Drets Socials i Salut intensifiquen les mesures de protecció davant la Covid-19 als centres de dia

  • Es faran cribratges als usuaris i als treballadors dels serveis diürns que estiguin integrats en residències
  • Temporalment, per garantir la seva protecció, s’autoritzaran només les sortides de tres dies o més de les persones que viuen en residències de gent gran i de persones amb discapacitat

Davant l’actual context d’incidència de la Covid-19, els departaments de Drets Socials i Salut han decidit intensificar les mesures de protecció dels serveis d’atenció diürna per a gent gran i persones amb discapacitat, especialment, aquelles instal·lacions que comparteixen edifici amb centres residencials.

El nou protocol d’actuació per a centres i serveis d’atenció diürna tracta de prevenir i minimitzar al màxim l’entrada del coronavirus a aquestes instal·lacions per garantir la protecció tant dels usuaris com dels professionals d’aquests serveis.

Els centres de dia integrats en residències es mantindran oberts, sempre que puguin garantir bombolles de convivència i espais separats per a cadascuna d’aquestes instal·lacions. En cas de brot, continuaran oberts si poden sectoritzar correctament. Si la residència a la qual estan integrats és vermella, hauran de tancar temporalment.

Pel que fa als professionals que treballen en serveis integrats, s’augmenten els cribratges periòdics seguint la mateixa pauta que a les residències. Es preveuen altres mesures de protecció per a tots els centres d’atenció diürna, tant pel que fa a la detecció de brots, com als aïllaments i a la vacunació dels treballadors nous.

També es faran cribratges a les persones usuàries de centres de dia integrats i s’intensificarà el control a tots els serveis per detectar persones amb simptomatologia compatible amb Covid-19.

Es vol reforçar sobretot la prevenció. S’aposta per reforçar les unitats de convivència, la formació del personal i la supervisió perquè les mesures de seguretat, higiene i ventilació es respectin en totes les instal·lacions del centre.

Sortides de tres dies als centres residencials

D’altra banda, els departaments de Drets Socials i Salut han decidit autoritzar només les sortides de tres dies o més de les persones que viuen en residències de gent gran i de persones amb discapacitat. Es tracta d’una mesura temporal, amb la intenció de garantir al màxim la protecció dels residents i dels professionals.

Els residents que surtin del centre hauran de mantenir el contacte amb una sola bombolla de convivència. La persona que els vagi a recollir haurà de fer-se un test d’antígens, que proporcionarà el mateix centre, en el moment previ a la recollida. Els residents no caldrà que es facin cap prova prèvia, però sí que se’n faran a la tornada.               

Aquestes mesures tenen una vigència prevista de catorze dies. A partir d’aquesta data, es revisaran, d’acord amb la situació epidemiològica.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia