Direcció General de Comunicació

Drets Socials i Salut impulsen un dispositiu mòbil per atendre les activitats de lleure on es detecti algun cas de Covid-19

query_builder   23 juliol 2021 17:45

event_note Nota de premsa

Drets Socials i Salut impulsen un dispositiu mòbil per atendre les activitats de lleure on es detecti algun cas de Covid-19

  • 12 unitats mòbils de Creu Roja realitzaran tests d’antígens ràpids als contactes estrets del grup de convivència

Drets Socials i Salut impulsen una nova mesura per a reforçar la seguretat en les activitats d’educació en el lleure aquest estiu. Els dos departaments, en col·laboració amb Creu Roja, han habilitat un dispositiu mòbil per a realitzar tests d’antígens ràpids (TAR) als participants i monitors del grup de convivència on s’hagi detectat un cas positiu. Aquesta mesura prioritzarà les colònies i d’altres activitats que impliquin pernocta i, segons la disponibilitat, també podrà atendre casals de vacances i altres activitats diürnes.

En el marc d’aquest dispositiu, quan una entitat de lleure tingui coneixement d’un cas positiu de Covid-19, s’haurà de posar en contacte amb la Creu Roja, que activarà una unitat mòbil per a fer TAR a tot el grup de convivència. El personal sanitari de l’entitat introduirà els resultats del cribratge al TARCAT i indicarà l’aïllament de les persones amb resultat positiu, així com la quarantena al grup de contactes estrets.

Si en una mateixa activitat es detecten 3 positius o més, els professionals de Creu Roja també notificaran el brot al servei de vigilància epidemiològica del territori corresponent.

Es tracta d’una nova iniciativa per a protegir el lleure educatiu i garantir que continua sent un espai segur pels infants i joves. Les darreres setmanes ambdós departaments han implementat d’altres mesures en aquesta línia, com el cribratge a monitors/es de colònies, el dispositiu de TAR a les farmàcies per infants a partir de 10 anys, joves i personal d’activitats de lleure, o la vacunació prioritzada per a professionals del lleure educatiu.

`