Bombers

Incendi de Santa Coloma de Queralt

Bombers de la Generalitat treballen en simultaneïtat d'incendis de vegetació, a Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà) i Ventalló (Alt Empordà)

query_builder   24 juliol 2021 20:32

event_note Nota de premsa

Bombers de la Generalitat treballen en simultaneïtat d'incendis de vegetació, a Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà) i Ventalló (Alt Empordà)

  • Segons el Cos d’Agents Rurals l’incendi de la Conca de Barberà ja ha cremat 153 hectàrees i 15 el de l’Alt Empordà

Els Bombers de la Generalitat treballen, aquesta tarda, en una situació de simultaneïtat d’incendis de vegetació que ha obligat a mobilitzar i redistribuir un alt volum de recursos. Per una banda, l’incendi de Santa Coloma de Queralt que crema des del voltant de les 15.00 hores i continua actiu avençant en sud-oest. I per altra banda, un incendi forestal a Ventalló, a l’Alt Empordà, reforçat per vent de nord, que ha començat a mitja tarda.

Pel que fa a l’incendi de la Conca de Barberà, continua propagant i avençant en direcció sud-est. Ha saltat la carretera T-201 i després, progressant en direcció Bellprat, ha travessat la cruïlla de la carretera B-220. Per la proximitat a l’incendi, s’ha demanat en un primer moment el confinament del nucli de Sant Gallard, i posteriorment també el nucli de Bellprat. En el dispositiu d’extinció treballen unes 60 dotacions terrestres i 12 mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat i un hidroavió del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demogràfico.

Segons dades provisionals del cos d’Agents Rurals, l’incendi ja ha cremat unes 153 hectàrees de vegetació, de les quals 39 són forestals i 112 agrícoles. Els municipis afectats són Bellprat 42,5 ha, Les Piles 67 ha i Santa Coloma de Queralt 43,5 ha.

A causa d’aquest incendi, segons el Servei Català de Trànsit (SCT), estan tallades les carreteres T-201 a Santa Coloma de Queralt, la C-241d a Sarral, la B-220 i la BV-2201 a Bellprat.

Per altra banda, els a les 17.32 hores, els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís d’un altre incendi de vegetació forestal a Ventalló que hauria començat en una zona forestal propera al quilòmetre 0,8 de la carretera GI-624. El foc ha agafat força i avança conduit amb vent de nord. A hores d’ara, hi treballen 38 dotacions terrestres i 8 mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat. Segons les primers estimacions per part d’Agents Rurals l’incendi hauria afectat ja unes 15 hectàrees de vegetació forestal.

Aquest incendi, ha obligat a tallar les carreteres GI-624, la GI-623 fins a Camallera i la GI-631 a Vilopriu segons el SCT.

En els dispositiu dels dos incendis estan treballant també efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de les zones afectades, així com també es compta amb maquinària agrícola. A més, també hi ha Mossos d’Esquadra, el Cos d’Agents Rurals, Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Protecció Civil i Creu Roja.

Protecció Civil de la Generalitat manté en ALERTA el pla especial d'emergències per incendis forestals INFOCAT i des de la sala de coordinació d’emergències CECAT s’està fent seguiment dels dos incendis actius aquesta tarda en contacte amb els municipis afectats i els diversos cossos d’emergències. També s’ha activat el personal tècnic de la operativa territorial de Protecció Civil per desplaçar-se a les zones de l’incendi.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia