Interior

Foto

Elena fa una crida a minimitzar l'activitat per concentrar esforços en l'extinció d'incendis

query_builder   25 juliol 2021 11:47

event_note Nota de premsa

Elena fa una crida a minimitzar l'activitat per concentrar esforços en l'extinció d'incendis

Foto
El conseller Elena al Centre de Comandament dels Bombers a Santa Coloma de Queralt

El president de la Generalitat Pere Aragonès i el conseller d'Interior Joan Ignasi Elena han presidit aquest matí la reunió del consell assessor del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT, que està activat en fase d'emergència-1 des d'ahir a la nit. 

El president ha agraït la gran tasca feta per tots els cossos d'emergències i voluntaris que es troben treballant a la zona, i ha insistit en la crida a la prevenció i la prudència per evitar nous incendis.

A la reunió també hi han assistit el secretari del departament d'Interior, Oriol Amorós; la directora de Protecció Civil de la Generalitat, Mercè Salvat; el director de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Joan Delort; el director dels Agents Rurals, Marc Costa; el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel; el director del Servei Meteorològic de Catalunya, Eliseu Vilaclara; el director dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer; la delegada del govern a Tarragona, Teresa Pallarès; el delegat del govern al Penedès, David Alquézar; la delegada del govern a Girona, Laia Cañigueral; els alcaldes de les zones afectades pels incendis; i els responsables del cos de Bombers de la Generalitat, Protecció Civil, Agents Rurals i departament de Salut.

El conseller Elena ha alertat que "les properes dues hores són molt crítiques per evitar que el cap de l'incendi s'obri per la franja esquerra a conseqüència del vent". Ho ha dit després de la reunió del Consell assessor del CECAT que Elena ha fet des de Santa Coloma de Queralt i que ha comptat també amb la participació del president Aragonès des del Palau de la Generalitat. 

Elena ha explicat que "s'està treballant amb molta força, amb 300 efectius de bombers, una cinquantena d'efectius de l'UME i 16 mitjans aeris (11 de la Generalitat i 5 de l'Estat)".

El conseller Elena ha fet una crida a "minimitzar qualsevol activitat que pugui originar un risc d’incendi”, ja l’operatiu d’extinció està tensionat, i ha demanat també “molta prudència al medi natural” perquè els efectius de rescat també estan abocats als incendis actius.

També ha agraït la feina als servidors públics "venint de dos incendis, amb la simultaneïtat que ha provocat molt estrès".

A la reunió, els responsables del cos de Bombers de la Generalitat han explicat als membres del consell assessor l'última hora dels incendis que afecten Catalunya i quina és la situació que es preveu al llarg del dia d'avui.

El director de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Joan Delort, ha recordat que el perímetre de Santa Coloma de Queralt està 'molt inestable' i que al lloc es troben uns 300 efectius del cos de Bombers de la Generalitat, voluntaris de les ADF i membres de l'UME i les BRIF.

El director del cos d'Agents Rurals, Marc Costa, ha informat que l'incendi ha afectat fins ara 1.160 hectàrees, la majoria forestals i la resta agrícoles. Costa ha volgut fer un agraïment especial a tots els voluntaris de les ADF i pagesos per la feina feta a la zona. Per la seva part, el director del Servei Meteorològic Eliseu Vilaclara ha explicat que les previsions per avui són bones, tot i que el dèficit hídric és molt important. 

Les temperatures seran més baixes, no es preveuen vents forts a la zona dels incendis i de cara a demà hi poden haver precipitacions a molts punts de Catalunya. Des de Protecció Civil de la Generalitat, i a petició dels bombers, es recomana a la ciutadania evitar al màxim avui la realització d'activitats al medi natural per no comprometre efectius que estiguin treballant a l'incendi.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia