Protecció Civil

Ofegament mortal en una platja de Vilanova i la Geltrú (Garraf)

query_builder   25 juliol 2021 20:23

event_note Nota de premsa

Ofegament mortal en una platja de Vilanova i la Geltrú (Garraf)

Una dona de 68 anys d’edat ha mort aquesta tarda ofegada a la platja del Far de Sant Cristòfol de Vilanova i la Geltrú (Garraf).  

L’avís al telèfon d’emergències 112 s’ha rebut a les 17.50 hores per part d’alguns testimonis que es trobaven a la zona i que han alertat que la dona es trobava inconscient fora de l’aigua.

Els socorristes de la zona han començat a practicar-li les maniobres de reanimació fins a l’arribada dels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que han seguit amb les maniobres tot i que finalment han resultat infructuoses.

El SEM ha mobilitzat a la zona 2 unitats terrestres, un vehicle d’intervenció ràpida i la unitat de psicòlegs.

La platja del Far de Sant Cristòfol disposava de servei de vigilància i en el moment dels fets onejava la bandera groga.

Fins al lloc també s’han desplaçat patrulles dels Mossos d’Esquadra, efectius de la Policia Local de Vilanova i la Geltrú i de la Guardia Civil, que s’encarreguen de les diligències.

Es tracta de la onzena víctima mortal ofegada a les platges catalanes des que va començar la campanya el passat 15 de juny.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

 

Podreu consultar-les al visor de Protecció Civil  https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/estatplatges/, on trobareu la informació de la bandera que hi oneja, serveis que ofereix,...

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc. Consulteu els consells d’autoprotecció a la platja https://interior.gencat.cat/platges