Mossos d'Esquadra

Detingut a Xile un fugitiu acusat d'homicidi en grau de temptativa per atropellar a Barcelona a una motorista en tractar de fugir d'un control policial  

query_builder   26 juliol 2021 09:01

event_note Nota de premsa

Detingut a Xile un fugitiu acusat d'homicidi en grau de temptativa per atropellar a Barcelona a una motorista en tractar de fugir d'un control policial  

. Li constava un requeriment judicial internacional per 15 antecedents policials, la majoria dels quals eren per atracaments a joieries, i liderava una organització criminal especialment violenta en els seus assalts

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra del Grup de Recerca Activa de Fugitius, en una operació conjunta amb la Policia Nacional, han coordinat les gestions de recerca per a la detenció a Xile d'un fugitiu que va fugir de la justícia l’any 2019 quan aprofitava un permís per a no tornar al centre penitenciari on complia condemna. Se l'acusa d’un homicidi en grau de temptativa per haver atropellat, presumptament, a una motorista quan va saltar-se un control policial. Al detingut, que tenia vigent una Requeriment Judicial Internacional i li constaven un total de 15 antecedents policials  per delictes contra el patrimoni, s’havia especialitzat en atracaments a joieries.


Les recerques van començar a l'abril de 2019, quan l’home complia una pena de 14 anys per diversos fets i va aprofitar una sortida programada per a no retornar. Des d'aquest moment, donada la seva perillositat i els seus antecedents, es van iniciar les gestions policials per a la seva localització, les quals van permetre saber que s'havia refugiat a França. En el transcurs de les comunicacions amb les autoritats franceses es va tenir coneixement que l’home podria haver abandonat el país, però es desconeixia el seu lloc de destinació.


Liderava una banda especialment violenta en els seus actes


El detingut liderava una banda organitzada, els membres de la qual eren tots de nacionalitat xilena i feien ús d'una desproporcionada violència i intimidació en els seus actes. Des de l'any 2008, quan es va registrar el seu primer ingrés a la presó, les seves entrades i sortides dels centres penitenciaris van ser freqüents.


Els fets pels quals se l’estava buscant van passar a Barcelona quan una dotació dels Mossos d'Esquadra va observar un vehicle amb dos individus en actitud sospitosa. En procedir a la seva identificació, els subjectes van col·laborar inicialment, però van fugir posteriorment de manera sobtada a gran velocitat. En aquest intent de fugida, van col·lidir amb una moto conduïda per una dona, qui a conseqüència del fort impacte, va caure a terra davant del vehicle.


El detingut, que era el conductor del vehicle, va continuar amb la seva fugida passant per sobre de la moto i de la seva conductora, provocant-li múltiples ferides que van requerir la seva hospitalització urgent. Finalment, els dos ocupants van abandonar el vehicle, que havien sostret en dies anteriors, i van iniciar la seva fugida a peu. Les gestions de recerca van permetre la seva localització i detenció als pocs dies durant una operació que va comportar la desarticulació d'un grup criminal especialitzat en delictes contra el patrimoni.


Les recerques conjuntes dels dos cossos policials van concloure que aquesta persona podria trobar-se al seu país natal, a Xile. Una vegada confirmat aquest extrem, es van iniciar els contactes i intercanvis d'informació pertinents amb funcionaris de la Policia de Recerques de Xile, que van aconseguir, amb la coordinació de la OCN-Interpol de Santiago de Xile, la detenció d'aquesta persona. El fugitiu portava una vida totalment integrada i residia en el domicili de la seva parella, lloc on va ser localitzat i detingut.

 

Àrea de Comunicació

Barcelona, 21 de juliol 2021

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia