Servei Meteorològic de Catalunya

ECMWF

El Servei Meteorològic de Catalunya té accés, a partir d'ara, a tota la informació procedent del Centre Europeu de Predicció a Mitjà Termini

query_builder   27 juliol 2021 13:03

event_note Nota de premsa

El Servei Meteorològic de Catalunya té accés, a partir d'ara, a tota la informació procedent del Centre Europeu de Predicció a Mitjà Termini

El Servei Meteorològic de Catalunya ja disposa d’accés a tota la informació meteorològica que elabora el ECMWF (European Centre for Medium-Range Weather Forecasts).

El Centre Europeu és una organització intergovernamental i independent, a la qual hi donen suport 34 estats. És, alhora, una institució de recerca i un servei operacional 24/7, que genera i difon prediccions meteorològiques numèriques per a tots els seus estats membres.

Des de l’any 2002, l’SMC tenia accés només a una part d’aquesta informació en la qual hi faltaven paràmetres de gran interès i que, a més, arribava amb un desfasament temporal excessiu i en una resolució espacial força més baixa que la que està disponible actualment.

Aquest canvi suposarà un salt qualitatiu important en tots els productes de predicció que elabora l’SMC. Aquesta millora pren encara més importància davant d’un futur en el que es preveuen més episodis extrems a causa del Canvi Climàtic.

D’aquí a poques setmanes estarà enllestit l’enllaç del model sinòptic de gran escala del Centre Europeu amb el model de mesoescala de referència  a l’SMC, el WRF (Weather and Research Forecasting), que utilitzarà el model del Centre Europeu com a font principal de dades inicials i de contorn.

També cal destacar l’accés que tindrà l’SMC a productes de predicció mensual i estacional de millor qualitat que els que fins ara estaven al seu abast. 

27 de juliol del 2021

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 165

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia