Protecció Civil

Ofegament mortal en una platja de Cambrils (Baix Camp)

query_builder   3 agost 2021 17:42

event_note Nota de premsa

Ofegament mortal en una platja de Cambrils (Baix Camp)

Una home de 78 anys d’edat i de nacionalitat holandesa ha mort aquesta tarda a la platja de la Llosa de Cambrils (Baix Camp).  

L’home ha entrat a nedar amb la seva dona i en tornar s’ha queixat d’un fort dolor al pit i ha hagut de ser rescatat pel servei de socorrisme, que l’han tret de l’aigua ja inconscient.

Els socorristes han començat a practicar-li les maniobres de reanimació fins a l’arribada dels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que han seguit amb les maniobres tot i que finalment han resultat infructuoses. Per atendre l’emergència, el SEM ha mobilitzat a la zona 3 unitats terrestres.

La platja de la Llosa de Cambrils disposa de servei de vigilància i en el moment dels fets onejava la bandera verda.

Fins al lloc també s’han desplaçat efectius dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Cambrils.

Es tracta de la dotzena víctima mortal ofegada a les platges catalanes des que va començar la campanya el passat 15 de juny.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

 

Podreu consultar-les al visor de Protecció Civil  https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/estatplatges/, on trobareu la informació de la bandera que hi oneja, serveis que ofereix,...

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc. Consulteu els consells d’autoprotecció a la platja https://interior.gencat.cat/platges

`