Igualtat i Feminismes

La consellera Tània Verge Mestre reclama un finançament estable per poder front a les violències masclistes

query_builder   3 agost 2021 19:30

event_note Nota de premsa

La consellera Tània Verge Mestre reclama un finançament estable per poder front a les violències masclistes

  • Igualtat i Feminismes convocarà una reunió d’urgència amb el Grup d’Anàlisi dels casos de feminicidis per revisar el circuit d’atenció a les dones
  • Si es confirma el presumpte feminicidi a Cambrils i el d’una altra dona de Terrassa, ja serien 9 les dones assassinades per violència masclista aquest any a Catalunya

A l’espera que es confirmi oficialment, la conselleria d’Igualtat i Feminismes condemna un nou feminicidi, en aquest cas a Cambrils (Baix Camp), el passat divendres. Es tracta d’una dona assassinada, presumptament, per la seva parella, un home que tenia una ordre d’allunyament. Els fets s’investiguen com a possible crim masclista. El jutjat de Violència sobre la Dona de Reus ha dictat presó provisional i a l’acusat se l’està investigant per trencament de condemna i maltractaments en l’àmbit familiar.

De confirmar-se aquest cas i el presumpte feminicidi d’una altra dona de Terrassa divendres passat, ja serien 9 el nombre de dones assassinades per violència masclista a Catalunya entre els mesos de gener i agost de 2021, i 30 a tot l’Estat espanyol. 

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, ha mostrat el seu rebuig a aquest nou presumpte feminicidi i tant el Departament com el Govern traslladen el seu suport i condol a la família, amistats i entorn proper de la víctima. La consellera Verge ha recordat que “no podem normalitzar els feminicidis. Aquesta és una responsabilitat compartida com a societat. És intolerable que en una societat democràtica les dones no tinguem garantit el dret a viure lliures de violències”. Verge lamenta que els recursos per lluitar contra la violència masclista depenguin en bona mesura del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. Per poder fer reforçar l’abordatge integral a les violències masclistes, la consellera reclama “un finançament estable per deixar d’estar sotmeses a un pacte acotat en el temps i subjecte en bona mesura al color polític de La Moncloa.”

La Conselleria d’Igualtat i Feminismes té previst convocar una reunió d’urgència amb el Grup d’Anàlisi dels casos de feminicidis per revisar el circuit d’atenció realitzat a la víctima i al seu entorn, detectar possibles millores, i aprofundir en la coordinació existent entre els departaments de la Generalitat implicats. “Més enllà d’aquest últim cas de presumpte feminicidi, el Grup plantejarà accions contundents perquè no podem normalitzar el degoteig d’assassinats que en dos mesos s’ha cobrat la vida de quatre dones” ha declarat Montse Pineda Lorenzo, secretària de Feminismes. Aquest grup està format per representants de la Secretaria de Feminismes de la Conselleria d’Igualtat i Feminismes, dels departaments de Justícia, Drets Socials, Educació, Salut i Interior, entre d’altres.

Per la seva part, la directora general per a l’Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich Solé, ha afirmat que, “a més de millorar els circuits, els processos i apropar els serveis a la ciutadania, tenim com a objectiu prioritari la prevenció”. Des del Departament recordem que tenim a disposició de totes les dones que estiguin vivint una situació de violència masclista el telèfon 900 900 120, un servei gratuït, confidencial i que funciona 24 hores al dia, els 365 de l’any. També es pot contactar amb aquest servei a través del correu electrònic 900900120@gencat.cat. Podeu accedir aquí a la resta de serveis adreçats a les dones que pateixen violència masclista.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia