Protecció Civil

platja Riumar

Ofegament mortal en una platja de Deltebre (Baix Ebre)

query_builder   4 agost 2021 18:56

event_note Nota de premsa

Ofegament mortal en una platja de Deltebre (Baix Ebre)

 

Un home de 68 anys d’edat i de nacionalitat francesa ha mort aquesta tarda a la platja de Riumar del municipi de Deltebre (Baix Ebre).  

Segons l’avís que s’ha rebut al telèfon d’emergències 112 (16.52 hores), diversos testimonis han tret de l’aigua un home que s’estava ofegant i un cop a la sorra li han començat a practicar les maniobres de reanimació.

Els socorristes han començat a practicar-li les maniobres de reanimació fins a l’arribada dels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que han seguit amb les maniobres tot i que finalment han resultat infructuoses. Per atendre l’emergència, el SEM ha mobilitzat a la zona una unitat terrestre i un helicòpter.

La platja de Riumar disposava de servei de vigilància en el moment dels fets i hi onejava la bandera verda.

Fins al lloc també s’han desplaçat efectius dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Deltebre.

Es tracta de la tretzena víctima mortal ofegada a les platges catalanes des que va començar la campanya el passat 15 de juny.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

Podreu consultar-les al visor de Protecció Civil  https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/estatplatges/, on trobareu la informació de la bandera que hi oneja, serveis que ofereix,...

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc. Consulteu els consells d’autoprotecció a la platja https://interior.gencat.cat/platges