Ferrocarrils

FGC

Ferrocarrils finalitza la primera fase de les obres de millora al túnel entre les estacions d'Almeda i Cornellà Riera, a la línia Llobregat-Anoia

query_builder   5 agost 2021 10:00

event_note Nota de premsa

Ferrocarrils finalitza la primera fase de les obres de millora al túnel entre les estacions d'Almeda i Cornellà Riera, a la línia Llobregat-Anoia

  • S’ha realitzat l’actuació a la via 2 i ara, fins al 9 de setembre, es realitzen els treballs a la via 1, que consisteixen en la construcció d’una nova contravolta i la instal·lació de noves vies en placa formigonada en un tram d’uns 600 metres
  • Per a l’execució de l’obra, el servei de trens s’ha hagut de modificar i per minimitzar l’afectació s’ha reforçat l’oferta de places amb el màxim parc disponible, passant de tres a sis cotxes a les hores de més demanda
FGC
Foto dels treballs realitzats a la via 2, que ara entrarà en servei mentre es realitzen els mateixos treballs a la via 1.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha finalitzat la primera fase de les obres de millora al túnel de la línia Llobregat-Anoia, entre les estacions d’Almeda i Cornellà Riera, consistents en la substitució estructural de la llosa de la contravolta del túnel (entre els pk 5+430 i 5+970) i la instal·lació d’una nova via en un tram d’uns 600 metres (entre els pk 5+328 i 5+970) per tal de millorar la fiabilitat de les circulacions. Des que va començar l’actuació, el 6 de juliol, s’han executat els treballs a la via 2. Ara, un cop finalitzats, es realitzarà la mateixa actuació a la via 1. Està previst que les obres finalitzin el 9 de setembre.

Amb aquesta actuació, es reforça tota l’estructura del túnel amb una nova contravolta superposada a l’actual i de 45 cm de gruix. També se substitueix la via existent, que és de balast, per una de nova construïda en placa formigonada, facilitant d’aquesta manera el manteniment de la infraestructura. Els treballs, amb un pressupost d’1,9 milions, es duen a terme tots els dies de la setmana.

Per a la realització de les obres, els trens han de circular en via única entre les estacions d’Almeda i Cornellà Riera. Els horaris s’han hagut de modificar, excepte en els dos ramals de la línia Llobregat-Anoia, concretament entre Manresa i Olesa de Montserrat i entre Igualada i Sant Esteve Sesrovires, que s’han mantingut.

Per a la resta de les circulacions i per tal de minimitzar les afectacions als usuaris, FGC ha reforçat el servei amb el màxim parc disponible, passant de tres a sis cotxes sobretot a les hores punta. Els horaris del cap de setmana i festius també s’han canviat però mantenen les freqüències habituals. Tots els trens fan parada a totes les estacions del seu recorregut i l’estació d’Almeda té operativa només una andana. Els horaris es poden consultar al web i a l’app d’FGC així com a les vitrines de les estacions.

FGC

Aquesta actuació s’emmarca dins del constant procés de manteniment i renovació dels diferents equipaments, instal·lacions i localitzacions que duu a terme Ferrocarrils per seguir donant un servei de qualitat als usuaris. Els treballs s’han programat durant els mesos d’estiu, quan la demanda a les línies metropolitanes disminueix per les vacances, per minimitzar al màxim l’afectació a les persones usuàries.

1  

Imatges

Foto

Foto 191

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 491