Bombers

Incendi a la Pobla de Massaluca

Els Bombers de la Generalitat donen per controlat l'incendi forestal de la Pobla de Massaluca (Terra Alta)

query_builder   13 agost 2021 10:11

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat donen per controlat l'incendi forestal de la Pobla de Massaluca (Terra Alta)

  • Aquest matí s’ha obert el transit ferroviari, però es manté el tall de la carretera local TV-7231 a la Pobla de Massaluca per dur a terme tasques de neteja de la via
  • Segons dades provisionals del cos d’Agents Rurals l’incendi ha afectat 63,27 hectàrees de vegetació forestal

A les 08.00 hores d’aquest matí els Bombers de la Generalitat ja han donat per controlat l’incendi forestal on hi treballen des d’ahir a les 14.11 hores, moment en què es va rebre l’avís d’una columna de fum a prop de la carretera TV-7231, entre la Pobla de Massaluca, a la Terra Alta, i el municipi de Faió, a la comarca aragonesa del Baix Aragó-Casp.

Amb l’objectiu de mantenir estable el flanc esquerre, revisar i extingir la cua flanc esquerre i cua flanc dret i repassar el cap de l’incendi i el bosc de ribera, on a primera hora d’aquest matí encara hi havia algun punt calent, els efectius hi han estat treballant durant tota la nit on s’ha detectat poca activitat en el perímetre. El flanc esquerre, el més llarg i que donaria continuïtat al foc cap a Catalunya, s’ha repassat amb càmera tèrmica per detectar possibles punts calents. Una vegada s’ha comprovat que el perímetre estava fred i es mantenia estable, l’incendi s’ha donat per controlat.

A lloc es mantindrà un dispositiu d’11 camions d’aigua i 5 vehicles lleugers de coordinació i comandament, entre els quals hi ha efectius del GRAF (Grup d’Actuacions Especials) i la unitat sanitaritzada del GROS (Grup Operatiu de Suport) per fer tasques d’inspecció i revisió del perímetre per detectar i apagar fumeroles, represes o punts calents. També hi ha un helicòpter bombarder activat per donar suport a les tasques de remat.

El cos d’Agents Rurals ha actualitzat l’extensió, provisional, afectada per l’incendi en 63,27 hectàrees que, segons el perímetre provisional pertanyen totes a territori català. Cal recordar que el potencial de l’incendi superava les 1.200 hectàrees.

El Servei Català de Trànsit confirma que s’ha obert la circulació a la TV-7411 però que es manté el tall de la TV-7231, a la Pobla de Massaluca, per dur a terme tasques de neteja de la via per retirar restes de vegetació i pedres.

D’altra banda, Protecció Civil també informa de la fi de la prealerta del Ferrocat (Pla d'emergències en transport de viatgers per ferrocarril). S’ha restablert la circulació de la línia Reus-Saragossa, R15, en ambdós sentits de la marxa, i que havia estat tallada per l'incendi forestal entre Fabara i Flix. Pel que fa a les persones que van ser desallotjades preventivament, van poder retornar després de donar-se per estabilitzat l’incendi.

Cal recordar que el dispositiu d’extinció ha comptat amb la participació també de Bomberos de la Diputación Provincial de Zaragoza, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, Sistema d’Emergències Mèdiques, Creu Roja, Ministerio de Transición Ecológica y Reto Demográfico (MITECO), Guàrdia Civil i Creu Roja.