Mossos d'Esquadra

CME

Detingut un home per robar a l'AP-7 amb 106 antecedents similars i el jutge estableix el no apropament a aquesta via com a mesura cautelar

query_builder   14 agost 2021 10:12

event_note Nota de premsa

Detingut un home per robar a l'AP-7 amb 106 antecedents similars i el jutge estableix el no apropament a aquesta via com a mesura cautelar

  • L’autor formava part d’un grup que aturava i robava reiteradament en vehicles en aquesta autopista des de juny

  • El vehicle utilitzat pels autors va ser comprat sense realitzar el canvi de nom per dificultar-ne la identificació per part de la policia

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat Operativa de Mobilitat (UOM), unitat d’investigació de la Divisió de Transport, van detenir un home, de 54 anys i nacionalitat bosniana, com a presumpte autor d’un delicte de furt d’interior de vehicle. Va ser el dimecres 11 d’agost en el marc d’un dispositiu policial a la ciutat de Reus per tal de detenir els presumptes autors de quatre furts en interior de vehicles a l’autopista AP-7.

La Unitat Operativa de Mobilitat va iniciar la investigació de diversos furts a interior de vehicles de  l’autopista AP-7 amb el modus operandi conegut com “punxa-rodes” que anaven tenint lloc des de mitjans de juny d’enguany, i que semblaven tenir en comú l’autoria d’un mateix grup de persones. Aquest tipus de furt en interior de vehicle és una especialitat que actualment la realitzen majoritariament grups de l’est d’Europa. Aquesta actuació delictiva consisteix en fer aturar el vehicle de la victima al voral de l’autopista amb l’excusa d’una avària a una roda per distreure els seus ocupants, moment de distracció que aprofita un dels autors per sostreure sense ser vist els efectes de l’interior del vehicle aturat i fugir ràpidament amb el vehicle que suposadament ha volgut donar auxili.

En aquest cas, els investigadors van concloure que el vehicle utilitzat pels autors va ser comprat sense realitzar el canvi de nom a la Dirección General de Tráfico, per dificultar-ne la identificació per part de la policia. Aquest vehicle s’utilitzava diàriament per fer recorreguts en bucle per tota l’autopista AP-7 a la recerca de victimes potencials de nacionalitats estrangeres i possiblement de vacaneces, i per tant amb força diners en efectiu i efectes de valor dins el vehicle.

Davant l’elevada reincidència d’aquest grup, la Unitat Operativa de Mobilitat va treballar conjuntament amb el Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus. Un dels autors que s’ha pogut detenir és un home reincident en aquesta tipologia delictiva que acumula fins a 106 antecedents policials  per actes similars en tota l’AP-7, tant per territori català com pel País Valencià.

El detingut va passar a disposició judicial el dijous 12 d’agost i es va decretar la seva llibertat amb càrrecs, però amb una ordre de prohibició d’apropament i accès a l’autopista AP-7 amb una durada de 12 mesos a partir de la seva notificació.

La investigació continua oberta per tal d’identificar i detenir a la resta de partíceps en l’activitat delictiva realitzada pel detingut.  

Àrea de Comunicació

Barcelona, 14 d’agost de 2021

4  

Imatges

CME

CME 171

CME

CME 187

CME

CME 254

CME

CME 254