Mossos d'Esquadra

Els Mossos desmantellen a Barcelona un grup criminal que traficava amb drogues sintètiques i medicaments sense recepta

query_builder   21 agost 2021 10:15

event_note Nota de premsa

Els Mossos desmantellen a Barcelona un grup criminal que traficava amb drogues sintètiques i medicaments sense recepta

. El principal investigat traficava amb les drogues des del seu pis de Les Corts i també disposava d’una petita xarxa de distribució, a més de vendre’n a d’altres traficants

 

. El perfil dels compradors eren bàsicament usuaris habituals de l’entorn d’oci de l’Eixample i que havien buscat alternatives lúdiques després de les restriccions d’activitat i mobilitat derivades de la pandèmia de la covid-19

. El 17 d’agost es van detenir tres persones i es van dur a terme set entrades i escorcolls tant als domicilis com a magatzems de lloguer dels investigats, on s’hi van intervenir  una elevada quantitat de drogues sintètiquesAgents de la Policia-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de Barcelona van detenir el 17 d’agost, tres homes d’entre 39 i 44 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut publica en la modalitat de tràfic de drogues.

La investigació es va iniciar al mes de març d’enguany després que arribessin als Mossos diverses informacions anònimes que  afirmaven que un dels detinguts venia droga al detall des del seu domicili ubicat a Les Corts. Els investigadors no només van corroborar aquestes informacions sinó que també van constatar també disposava de tres col·laboradors que distribuïen la droga als punts on els requerien alguns dels compradors. En ocasions era el principal investigat qui es desplaçava amb vehicles de lloguer amb conductor per fer la distribució de la droga.

Les indagacions policials han permès establir que el perfil del comprador responia a persones que habitualment es mouen en els entorns d’oci de l’Eixample i que a causa de la pandèmia de la covid-19, han buscat alternatives lúdiques en el marc de les restriccions d’activitat i mobilitat que les autoritats han decretat aquest darrer any. La investigació ha posat de relleu que els investigats bàsicament distribuïen cocaïna, speed, Tusi (cocaïna rosa), drogues de disseny com MDMA, amfetamines i ketamina, a més de cànnabis i medicaments fora dels controls sanitaris establerts, especialment estimulants sexuals.

El principal detingut, sense antecedents i a qui no se li coneixia cap ocupació laboral ni font d’ingressos legal, prenia moltes precaucions a l’hora de desplaçar-se per subministrar els estupefaents amb la finalitat que la policia pogués detectar la seva activitat il·lícita. En aquest sentit, disposava de dos trasters, d’un dels quals n’era el titular i un altre a nom d’una tercera persona, que utilitzava per guardar les substàncies ja preparades llestes per a la seva distribució. Poc abans de la seva detenció havia adquirit un pis amb el propòsit d’allunyar la seva activitat delinqüencial del seu domicili habitual.

Les gestions d’investigació han permès determinar que entre el 23 d’abril i el 18 d’agost d’enguany el principal investigat va rebre més de 17.000 euros des d’aplicacions d’intercanvi de diners, tot i que aquesta només era una de les vies d’entrada d’ingressos relacionades amb el tràfic de drogues.

Paral·lelament també subministrava drogues a d’altres traficants. La investigació en va aconseguir identificar tres dels quals el 17 d’agost els policies en van poder detenir dos. El tercer ja havia ingressat a presó el 24 de juny d’enguany per altres delictes contra la salut pública. 

L’operatiu d’explotació de la investigació va tenir lloc el 17 d’agost. Es van fer set entrades simultànies a la ciutat de Barcelona, una de les quals al domicili del principal investigat, als districtes de l’Eixample, Sant Martí i Les Corts.  En el decurs del dispositiu els agents van poder arrestar tres homes i van intervenir un total de mig quilo de cànnabis, un quilo d’amfetamina, prop d’un quilo i mig de cocaïna i més de 3 litres d’aquesta substància en presentació líquida; 150  grams d’MDMA i uns 800 comprimits de la mateixa substància;  100 grams de Tusi i 65 de ketamina, a banda de diversos comprimits de medicaments.   

Els detinguts van passar dijous a disposició judicial i el jutge en va decretar el seu ingrés a presó.

 

Àrea de Comunicació

Barcelona, 21 d’agost de 2021

3  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 958

Imatge 2

Imatge 2 919

Imatge 3

Imatge 3 157