Protecció Civil

Ofegament mortal en una platja de Salou (Tarragonès)

query_builder   22 agost 2021 09:37

event_note Nota de premsa

Ofegament mortal en una platja de Salou (Tarragonès)

Un home de 62 anys d’edat i de nacionalitat espanyola va morir ahir al vespre a la platja de Ponent del municipi de Salou (Tarragonès).  

Segons l’avís que es va rebre al telèfon d’emergències 112 (20.20 hores), l’home hauria caigut a l’entrar a l’aigua i hauria quedat inconscient.

Altres banyistes de la zona van rescatar el cos de l’aigua i van començar a practicar-li les maniobres de reanimació fins a l’arribada dels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que van seguir amb les maniobres tot i que finalment van resultar infructuoses. Per atendre l’emergència, el SEM va mobilitzar a la zona dues unitats terrestres.

La platja de Ponent disposa de servei de vigilància però en el moment dels fets aquest ja havia finalitzat el servei. Durant el dia, les condicions pel bany havien estat bones i havia onejat la bandera verda.

Fins al lloc també es van desplaçar dues  patrulles dels Mossos d’Esquadra i efectius de la Guardia Civil, per encarregar-se de les diligències.

Es tracta de la quinzena víctima mortal ofegada a les platges catalanes des que va començar la campanya el passat 15 de juny.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

 

Podreu consultar-les al visor de Protecció Civil  https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/estatplatges/, on trobareu la informació de la bandera que hi oneja, serveis que ofereix,...

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc. Consulteu els consells d’autoprotecció a la platja https://interior.gencat.cat/platges