Bombers

Extracció de l'home per la gravera

Els Bombers de la Generalitat troben sa i estalvi l'home desaparegut a Terrassa (Vallès Occidental)

query_builder   22 agost 2021 15:52

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat troben sa i estalvi l'home desaparegut a Terrassa (Vallès Occidental)

  • Després de dos dies de recerca, els Bombers de la Generalitat l’han trobat en una zona de difícil accés, gràcies a l’alerta d’uns veïns
  • L’home va sortir dijous al vespre a llençar la brossa acompanyat del seu gos

Els Bombers de la Generalitat han trobat sa i estalvi (1.12h), però desorientat, l’home de 76 anys desaparegut a Terrassa el dijous 19 d’agost. Una dotació de Bombers l’ha trobat acompanyat del seu gos, en una zona de difícil accés en un barranc proper a Can Cabassa. Després de dos dies de recerca, els Bombers l’han trobat gràcies a la trucada d’uns veïns que afirmaven haver sentit diverses vegades un home que demanava ajuda.

Un cop rebut l’avís, una dotació de Bombers ha aconseguit contactar per veu amb l’home, que es trobava bé però desorientat en una zona de bosc molt dens i de molt difícil accés. Ha calgut l’actuació del Grup Operatiu de Suport (GROS) i del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) de Manresa, per desbrossar amb serres mecàniques i obrir camí, per tal que els Bombers i metges del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) arribessin fins al lloc on es trobaven l’home i el gos. Un cop valorat l’estat de l’home, s’ha activat també el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) de Muntanya perquè el pugessin a través de la gravera amb la llitera, ja que l’extracció era complicada per la zona on es trobava. Finalment, se l’ha pogut dur fins l’ambulància del SEM que l’ha traslladat a la Mútua de Terrassa.

Un cop trobat l’home, els Bombers de la Generalitat han avisat als Mossos d’Esquadra perquè efectuessin les diligències oportunes i avisessin a la família que Bombers l’ha trobat sa i estalvi a uns dos quilòmetres del seu domicili.

La recerca es va iniciar divendres, quan la família va alertar que l’home no havia tornat després de sortir el dijous al vespre a llençar la brossa amb el seu gos. Inicialment es va activar una recerca intensiva al voltant del seu domicili, i dissabte Bombers va iniciar una segona línia de recerca, d’entre 8 i 10 quilòmetres de la zona, en rebre informació d’un testimoni que l’havia vist divendres al vespre a tocar de Vacarisses.

En la recerca encapçalada pels Bombers de la Generalitat hi han participat de forma activa gossos de venteig i de rastreig de la Grup Caní de Recerca dels Bombers, personal sanitari del GROS i una cinquantena de dotacions de Bombers. Per part de Mossos d’Esquadra hi ha destinat la Unitat de Seguretat Ciutadana, la Unitat Canina, la Unitat de Muntanya, la Unitat de Trànsit i un helicòpter, i també hem comptat amb una ambulància del SEM i la Policia Local de Terrassa.


Cerdanyola del Vallès, 22 d’agost de 2021

15.52 hores

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia