Bombers

Efectius de rescat amb la noia accidentada aquesta tarda a Sant Feliu de Guíxols

Els Bombers de la Generalitat rescaten una noia ferida greu a les roques de la Cala del Molí, a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà)

Els rescats ascendeixen el 2021 a 1.211, mentre que a les mateixes dates d'anys passats eren 868 (2019) i 975 (2020)

query_builder   22 agost 2021 20:23

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat rescaten una noia ferida greu a les roques de la Cala del Molí, a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà)

Els rescats ascendeixen el 2021 a 1.211, mentre que a les mateixes dates d'anys passats eren 868 (2019) i 975 (2020)

Efectius de rescat amb la noia accidentada aquesta tarda a la Cala del Molí, a Sant Feliu de Guíxols

Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquesta tarda (18.31h) una dona jove que havia patit una caiguda a les roques de la Cala del Molí, a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). Inicialment, el seu estat s’ha considerat greu.

A les 16.36h, havia entrat un avís d’una persona accidentada en aquest indret i, posteriorment, n’han entrat més respecte el mateix incident: es tracta d’una zona molt freqüentada per banyistes i petites embarcacions de lleure.

En un primer moment, la informació proporcionada als cossos d’emergències ha estat que una barca particular traslladaria la noia fins al port de Sant Feliu de Guíxols. Diversos avisos al 112 han aportat informació contradictòria fins que els efectius de Bombers, acompanyats de Mossos d’Esquadra i Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), han descendit a la cala i han trobat diverses persones intentant ajudar la noia, però que no s’atrevien a mobilitzar-la.

Així, han estat els efectius a lloc els qui han estabilitzat i mobilitzat la ferida, que probablement presenta fractures, fins fer-ne el rescat mitjançant un gruatge amb l’helicòpter. L’aeronau ha dut a continuació la noia fins a l’hospital Josep Trueta de Girona. A l’operatiu de rescat hi ha participat una dotació terrestre i un helicòpter de Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, SEM i policies locals de Sant Feliu de Guíxols i Platja d’Aro.

Els Bombers de la Generalitat han efectuat avui a tot Catalunya 13 rescats de persones que practicaven activitats al medi natural. Això dona com a resultat un total de 1.211 rescats practicats enguany:

  Nombre de rescats anual  Nombre de rescats a 22 d'agost
2019 1.440 868
2020 1.651 975
2021   1.211

Altres rescats efectuats pels Bombers de la Generalitat avui diumenge, 22 d'agost de 2021, fins les 19 h

8.23h, Begues: ciclista amb un cop a resultes d’una caiguda a un camí forestal. S’activa helicòpter amb GRAE i metge del SEM i 2 dotacions terrestres. Es carrega el ferit en llitera i és traslladat per terra fins on s’espera l’ambulància.

10.15h, Montellà i Martinet: monitora d’un esplai pateix un episodi de convulsions, a Vílec. S’activa helicòpter amb GRAE i metge del SEM i una dotació terrestre. L’helicòpter de rescat trasllada la noia fins l’aeroport de La Seu, on s’espera l’ambulància.

12.11h, La Guingueta d’Àneu: un home ha begut aigua del riu i pateix intoxicació. S’està al refugi de l’Estany de la Gola. S’activa helicòpter amb GRAE i metge del SEM. La nau de Bombers el transporta a l’heliport de l’hospital de Tremp.

12.29h, Àger: una dona pateix una fractura de braç arran d’una forta caiguda, a la Mare de Déu de la Pertusa. S’activa una dotació terrestre i també l’helicòpter amb GRAE i metge del SEM, però l’aeronau medicalitzada del SEM arriba abans, i s’encarrega del trasllat de la dona fins a l’hospital de Tremp.

13.35h, Josa i Tuixén: avís d’un ciclista amb una espatlla fora de lloc a prop del Coll del Port. S’activa l’helicòpter amb GRAE i metge del SEM i és traslladat a l’aeroport de la Seu, on s’espera l’ambulància.

14.25h, Albanyà: una noia ha perdut la seva companya i està totalment desorientada a Sadernes, baixant del Bassegoda. S’aconsegueix que ambdues enviïn la seva ubicació per missatgeria instantània i els GRAE les localitzen amb facilitat des de l’aire. Se les transporta fins a una zona segura a Sadernes.

15.01h, Vall de Boí: una noia arriba al refugi de l’Estany Llong amb molt dolor en un genoll. Una dotació terrestre de Bombers accedeix fins l’indret i la transporta fins el Planell de la Llebreta, on s’espera l’ambulància.

15.03h, Fígols i Alinyà: un escalador cau des d’una alçada de 15 metres a la roca de Narieda i continua la progressió fins que es nota marejat. S’activa l’helicòpter amb GRAE i metge del SEM. Després de diagnosticar la víctima amb un traumatisme cranioencefàlic lleu, contusions per la resta del cos i una ferida oberta a la cama, es fa un gruatge per rescatar-lo i traslladar-lo a l’aeroport de La Seu, on s’espera l’ambulància.

15.28h, Guardiola de Berguedà: una dona embarassada de 8 mesos es torça un turmell al refugi de Sant Jordi. S’activa l’helicòpter amb GRAE i la trasllada al parc de Bombers de Berga, on s’espera l’ambulància.

17.10h, Mont-ral: un jove s’ha dislocat un genoll mentre es banyava a les gorgues de la ruta del Niu de l’Àliga. S’activa l’helicòpter amb GRAE i 3 dotacions terrestres. Cal netejar amb motoserra la vegetació de la zona per extreure’l. Es posa el noi en llitera i es fa el gruatge per traslladar-lo directament a l’hospital de Valls. 

18.45h, Espot: una dona pateix una fractura al braç al Prat del Pierró. Aconseguim la seva ubicació i la transmetem al SEM.

18.49h, Vimbodí i Poblet: un ciclista pateix una lesió a una clavícula a resultes d’una caiguda a una pista entre Poblet i Prades. S’activa helicòpter amb GRAE i metge del SEM i tres dotacions terrestres. Finalment, és l’aeronau qui rescata el ferit i l’evacua fins Alcover, on s’espera l’ambulància.

Cerdanyola del Vallès, 22 d’agost de 2021

20.30 hores

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia