Palau Robert

ragazze

El Jardí del Palau acull l'exposició, que retrata l'excel·lència del talent femení italià a l'estranger

"Ragazze Italiane", una nova proposta fotogràfica al Palau Robert

query_builder   31 agost 2021 11:14

event_note Nota de premsa

El Jardí del Palau acull l'exposició, que retrata l'excel·lència del talent femení italià a l'estranger

"Ragazze Italiane", una nova proposta fotogràfica al Palau Robert

L'exposició fotogràfica "Ragazze Italiane" de l’artista Alessia Laudoni s'inaugura el dijous 2 de setembre de 2021 al Jardí del Palau Robert. Concebuda i promoguda pel Consolat General d'Itàlia a Barcelona amb la col·laboració de la plataforma Dreamers Academy, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya mitjançant la Direcció General de Difusió, la mostra forma part del projecte MUSE, actiu des de 2018 com a catalitzador de la indústria cultural i creativa del talent femení italià a Espanya, gràcies a l'impuls de la Cònsol General, Gaia Danese.

La Cònsol General Gaia Danese explica: "Ragazze Italiane és un projecte amb el qual em sento profundament identificada, com a dona i com a persona que ha viscut la major part de la seva vida universitària i professional a l'estranger. M'agradaria que tots els italians de Barcelona poguessin sentir-se representats per aquest petit grup emblemàtic de dones que Alessia Laudoni, una jove fotògrafa de gran talent i de mirada profunda, delicada i conscient – ella també 'ragazza italiana' que viu a l'estranger - retrata en els llocs més estimats de la ciutat, rendint així també homenatge a Barcelona, una esplèndida ciutat, femenina, oberta cap al nostre mar Mediterrani”.

En paraules de la fotògrafa, Alessia Laudoni, "Les dones són la meva major font d'inspiració, són el centre del meu univers. La bellesa, als meus ulls, no està associada únicament al físic. La bellesa d'una dona està en la seva pròpia essència: elegància, bondat , tendresa, força i fragilitat. Per explicar la història de les dones italianes, vaig triar la llum natural de Barcelona, fotografiant-les als seus llocs familiars i quotidians. Vaig recórrer la ciutat per submergir-me en les seves històries i acollir-les dins meu, en un lloc on el temps ja no existeix".

El projecte és també una oda a la ciutat de Barcelona. Des del principi, la iniciativa ha comptat amb el suport de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, així com de Victòria Alsina i Burgués (Consellera d'Acció Exterior i Transparència) i Teresa Cunillera (Delegada de Govern espanyol a Catalunya), que també apareixen retratades en el llibre i en l'exposició, juntament amb l'equip format per la fotògrafa Alessia Laudoni, Anna Mastrolitto (fundadora del Dreamers Academy) i Gaia Danese (Cònsol General d'Itàlia a Barcelona).

“Ragazze italiane” es podrà veure al Jardí de Palau Robert del 2 de setembre al 3 d’octubre. El mateix dia 2 a les 12:00h hi haurà una visita prèvia per a la premsa, amb les responsables de l’exposició, les autoritats i la fotògrafa Alessia Laudoni. Sisplau, confirmeu assistència a mporter@gencat.cat o a sandra.iglesias@gencat.cat. A les 18:30h tindrà lloc la inauguració oficial.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia